-
RIA
Intoleranța la histamină este în principal determinată de dezechilibrul dintre ingerarea de histamină și capacitatea organismului de metabolizare și degradare a histaminei. Principala enzimă implicată în degradarea histaminei este diaminooxidaza (DAO).
Aproximativ 1% din populație suferă de intoleranța la histamină. Anumite persoane prezintă o activitate funcțională scazută a DAO și prezintă riscul de-a manifesta intoleranța la histamina sau histaminoza alimentară.
Spre deosebire de alergiile alimentare, simptomele și efectele adverse pot fi asociate alimentelor cu conținut variat de histamină.
Cele mai comune simtome determinate de deficiența de DAO sunt:
20% dintre pacienți cu intoleranța la histamina manifestă 1-2 dintre simptome, 41.3% - manifestă 3-4 simptome, 33.8% - manifestă >5 simptome.
Aceste simtome pot fi atenuate eliminând din alimentație produsele ce conțin histamină, inhibă activitatea DAO sau eliberează histamină (alcool, oțet, boboase, carne/mezeluri, nuci, roșii, aditivi alimentari, băuturi energizante, ceai negru/verde etc.).
Principala cauză a deficitului enzimatic de DAO este deficitul genetic. Alte cauze sunt: utilizarea anumitor medicamente, care blochează/ inhibă DAO sau determină eliberarea endogenă de histamină (analgezice, antidepresante, antibiotice, antireumatice, neuroepileptice, antiseptice etc.) sau anumite patologii (afecțiuni ale tractului gastro-intestinal).
Suspiciune de intoleranță la histamină
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.