-
2 zile lucrătoare
α-amilaza catalizează hidroliza carbohidraților precum amidon, amilopectina și glicogenul prin clivarea legăturilor 1,4-alpha-glicozidice.
Există două tipuri de α-amilază: pancreatică (tipul P) și salivara (tipul S). Sensibilitatea amilazei pancreatice este cu 38% mai mare decât cea a α-amilazei totale în diagnosticul pancreatitelor acute. Valoarea amilazei pancreatice în pancreatita acută crește de 3-6 ori față de limita superioară a valorii de referintță în decurs de 12 ore și perisistă 3-4 zile. Macroamilazemia poate determină o creștere mai ușoară însă mai persistentă (câteva sâptămâni-luni) a amilazei pancreatice și este asociată și cu un clearance scăzut al amilazei.
Dozarea amilazei pancreatice este recomandată pentru diagnosticul și monitorizarea pancreatitelor acute.
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.