-
2 zile lucrătoare
Indicația principală a antigenului carcinoembrionar (CEA) este verificarea și monitorizarea terapiei pacienților cu carcinom colorectal. În asemenea cazuri, concentrația de CEA se corelează cu stadiul tumorii. Nivelele serice preoperatorii de CEA se corelează cu intervalul de timp postoperator fără recurențe și cu durată de viață, putând fi utilizat drept factor de prognostic.
În monitorizarea pacienților după tratament chirurgical, antigenul carcinoembrionar (CEA) este mai sensibil decât tomografia computerizată, ecografia sau endoscopia și precede manifestările clinice ale extensiei bolii cu 2 - 18 luni. De aceea, pentru depistarea precoce a recidivelor la pacienții asimptomatici este recomandată repetarea determinării la fiecare 3 - 6 luni după intervenția chirurgicală.
Inițial s-a considerat că CEA este un marker specific pentru cancerele tractului digestiv (colorectal, stomac, pancreas, ficat, vezica biliară); ulterior, studiile clinice au demonstrat creșterea CEA și în alte afecțiuni maligne (plămân, san, ovar, col uterin, prostată) și mai putin in afecțiuni benigne, de maxim 4 ori față de valorile normale (hepatite, ciroză hepatică, pancreatite, gastrite, colite ulcerative, diverticulite, boli inflamatorii pulmonare).
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.