Toxoplasma gondii: Anticorpi IgG - Anticorpi anti Toxoplasma gondii IgG, anti Toxoplasma IgG

Reducere -12%
57 Lei   50,16 Lei

Cantitate minimă

 • 1 ml

Metodă de execuție

 • ELISA

Recipient recoltare

 • Vacutainer

Culoare dop (doar vacutainer)

 • Roșu

Material biologic

 • Ser

Transport (Temp °C)

 • Refrigerat

Stabilitatea probei

 • 2-8 °C: 5 zile-20 °C:>30 zile

Termen de execuție

 • 2 zile lucrătoare

Toxoplasma gondii este un parazit protozoar ubiquitar, capabil să infecteze, intermediar în ciclul său, numeroase gazde, printre care și omul. Gazda sa definitivă este reprezentată de feline, la noi în țară pisicile fiind frecvent surse de infecție. 

Parazitul are transmitere fecal-orală, prin ingestia de alimente insuficient spălate sau preparate termic. Însă cea mai periculoasă formă a bolii este cea congenitală, cu traversarea transplacentară a patogenului. 

Infecția la adult este, în general, asimptomatică. Mare parte din populație vine în contact cu parazitul la un moment dat în cursul vieții. Atunci când infecția devine manifestă clinic - toxoplasmoza - apare un sindrom prodromal, cu astenie psihică, fizică și adenopatii, în special la nivelul ganglionilor cervicali. La persoanele imunocompromise, de exemplu: pacienții cu HIV/SIDA, imunosupresie pentru boli autoimune sau în tratament cu chimioterapice, manifestările pot evolua spre infecții grave, cu mortalitate înaltă (sepsis, encefalită pe baza tropismului parazitar pentru neuronii și microgliile sistemului nervos, pentru celulele retiniene și cele din sistemul reticuloendotelial). 

Infecția la făt, toxoplasmoza congenitală, este însă cea mai periculoasă formă a bolii. In funcție de săptămâna de sarcină la momentul primoinfecției, aceasta se poate manifesta prin avort spontan, malformații severe cu scăderea supraviețuirii sau malformații minime. Cea mai delicată perioadă este cea din primul trimestru, în timpul organogenezei, când riscul de infecție este mic datorită unei caracteristici placentare, însă riscul de avort spontan sau cel de apariție a unor anomalii fetale severe (hidrocefalie, calificări cerebrale, corioretinită cu posibilă orbire și encefalopatie) sunt crescute. În următoarele trimestre riscul transmiterii verticale crește la 80%, cu accent pe momentul travaliului și a nașterii vaginale, însă manifestările sunt mai ușoare: 

 • Afectare oculară: strabism, corioretinită; 
 • Afectare neurologică: hipotonie, somnolență; 
 • Afectare hepatică: icter accentuat.

Anticorpii IgG apar târziu în evoluția bolii, la 1-2 luni după infecție, și constituie protecția pe termen lung, fiind considerați definitivi. Pentru a determina vechimea infecției însă se dozează concomitent și anticorpii IgM, anticorpi ce apar mult mai devreme în cursul primoinfecției, la 2-3 săptămâni și apoi dispar pe măsură ce apar anticorpii IgG. IgM pot reapărea în cazul unei reactivări, dacă persoana în cauză, purtătoare sănătoasă, suferă o perioadă de imunodepresie (frecvent pe timpul sarcinii). Se recomandă astfel titrarea ambelor tipuri de anticorpi înaintea momentului concepției și aplicarea de metode profilactice, după caz. Dacă se decelează pozitivări pe durata sarcinii, se recomandă urmărirea acestora în dinamică, la 2-3 săptămâni, acompaniată sau nu de testarea genetică pentru parazit prin tehnica PCR sau testarea avidității anticorpilor. 

Metoda de dozare a titrului de anticorpi se bazează pe tehnica ELISA, ce presupune utilizarea antigenelor specifice parazitului în conjuncție cu proba de sânge. Prezența potențialilor anticorpi este pusă în evidență de modificarea de culoare la adăugarea unei substanțe cromogene. Cuantificarea modificării de intensitate a culorii este direct proporțională cu concentrația de anticorpi. 

 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

 
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.

Clinica Sante Analize Allianz Tiriac asigurari private
Clinica Sante Analize Omniasig asigurari private
Clinica Sante Analize Signal Iduna asigurari private
Clinica Sante Analize Generali
Clinica Sante Analize Premia Asigurări
Clinica Sante Analize Europ Assistance asigurari private
Clinica Sante Analize ASIROM asigurari private
Clinica Sante Analize MEDOC asigurari private

Scrie un review


close

Toxoplasma gondii: Anticorpi IgG - Anticorpi anti Toxoplasma gondii IgG, anti Toxoplasma IgG

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda