Estradiol - E2

Reducere -12%
46 Lei   40,48 Lei

Termen de execuție

 • 1-2 zi lucrătoare

Un test de sânge pentru bărbați și femei, care măsoară nivelul hormonului feminin de estradiol din corpul dvs. Estradiolul este un hormon steroid feminin, produs în ovarele femeilor și într-o măsură mult mai mică în testiculele bărbaților. Este cel mai puternic din cei estrogeni și este responsabil pentru sistemul reproducător feminin, precum și pentru creșterea țesutului mamar și a grosimii osoase Estradiolul scăzut poate provoca numeroase simptome asociate menopauzei, inclusiv bufeuri, transpirații nocturne și modificări de dispoziție. Estradiolul scăzut poate provoca, de asemenea, osteoporoză.

 

Este acest test pentru dumnevoastră?

 • Sunteți un om care este îngrijorat de mărirea sânilor (ginecomastia, bărbătești) și vrea să vadă dacă estradiolul ridicat (estrogen) poate fi cauza;
 • Sau luați suplimente de testosteron și doriți să verificați dacă nivelul de estradiol este normal;
 • Ești o femeie care dorește să investigheze perioade anormale sau starea menopauzei;
 

De ce să faceți acest test?

 • Doriți să vă monitorizați nivelul de estradiol;
 • Ești o femeie care dorește să explice perioade anormale, sângerare puternică sau simptome ale menopauzei;
 • Sunteți un om care este îngrijorat de „boabe de om” și vrea să verifice nivelurile de estradiol;
 • Ești un bărbat care ia testosteron și vrea să verifice hormonii feminini;
 

Ce poate însemna un rezultat scăzut?

 

Nivelurile scăzute de estradiol la femei pot duce la osteoporoză, probleme cu ciclul menstrual și fertilitate, precum și oboseală. La femeile care sunt peri-menopauză este frecvent ca nivelurile de estradiol să fluctueze de la lună la lună. Declinul și estradiolul scăzut pot provoca numeroase simptome asociate menopauzei, precum bufeuri, modificări de dispoziție, oboseală și dureri de cap. La femeile tinere, estradiolul scăzut poate fi cauzat de exerciții fizice excesive, probleme cu funcția hipofizară și tulburări alimentare (anorexie nervoasă).

În prezent, există puține cercetări privind efectele estradiolului scăzut asupra bărbaților, cu toate acestea, s-au găsit asociații între niveluri mai mici de estradiol și cantități crescute de grăsime corporală, scăderea rezistenței osoase, precum și cu unele probleme sexuale.

 

Ce poate însemna un rezultat ridicat?

 

Estradiolul crescut la femei poate provoca acnee, constipație, pierderea provocărilor sexuale și stări de spirit scăzute, precum și creșterea riscului de cancer uterin și de sân.

Estradiolul poate fi crescut și la bărbați datorită excesului de grăsime (care produce oestradiol) sau în raport cu nivelurile de testosteron care au scăzut odată cu vârsta. Estradiolul crescut la bărbați poate provoca creșterea țesutului mamar, pierderea libidoului și infertilitate. Pot exista numeroase cauze pentru un estradiol ridicat, inclusiv IMC (indicele de masa corporală) ridicat, consum de alcool, stres și utilizarea anumitor medicamente (inclusiv cele care vizează creșterea testosteronului), precum și o serie de afecțiuni medicale, inclusiv probleme hipofizare și testiculare.


Descriere

 

Estradiolul este un hormon steroid care reprezintă 80% din estrogenul din corpul feminin. Se găsește și la bărbați la niveluri mult mai mici. Este important pentru bărbați și femei să aibă niveluri optime de estradiol, deoarece este esențial pentru rezistența osoasă, libidoul și funcția sexuală și distribuția grăsimii.

La femei, estradiolul este secretat de ovare, glande suprarenale și placentă în sarcină și este responsabil pentru dezvoltarea și întreținerea structurilor reproductive, inclusiv distribuția grăsimilor, pregătirea foliculului în ovar pentru eliberarea unui ovul și contribuirea la menținerea densității osoase.

La bărbați, estradiolul este transformat din testosteron prin acțiunea enzimei aromatază. Estradiolul crescut la bărbați poate provoca ginecomastia, cunoscută și sub denumirea de moobs sau boobs-man.

 • Promoția lunii
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

 

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.
În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.

Clinica Sante Analize Allianz Tiriac asigurari private
Clinica Sante Analize Omniasig asigurari private
Clinica Sante Analize Signal Iduna asigurari private
Clinica Sante Analize Generali
Clinica Sante Analize Premia Asigurări
Clinica Sante Analize Europ Assistance asigurari private
Clinica Sante Analize ASIROM asigurari private
Clinica Sante Analize MEDOC asigurari private

Scrie un review


close

Estradiol - E2

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda