IgE specific la amestec de mucegaiuri (m1, m2, m3, m5, m6, m8) (mp1)

Reducere -12%
59 Lei   51,92 Lei

Metodă de execuție

 • Chemiluminiscență

Recipient recoltare

 • Vacutainer

Culoare dop (doar vacutainer)

 • Roșu

Material biologic

 • Ser

Transport (Temp °C)

 • Refrigerat

Stabilitatea probei

 • 2-8 °C: 7 zile-20 °C: >30 zile

Termen de execuție

 • 6 zile lucrătoare

Investigația dozează IgE-ul specific la amestecul de mucegaiuri mp1. Următoarele mucegaiuri sunt testate:

 • m1: Penicillium notatum
 • m2: Cladosporium herbarium
 • m3: Aspergillus fumigatus
 • m5: Candida albicans
 • m6: Alternaria alternata

Rezultatul este exprimat cantitativ. În cazul unui rezultat pozitiv, se recomandă dozarea individuală a IgE-ului specific pentru fiecare fung din panel.

Oamenii sunt expuși la pneumalergeni în diverse situații, atât acasă, cât și la locul de muncă. Fungii sunt alergeni omniprezenți în aer și reprezintă una din cauzele pentru diverse boli, în special ale tractului respirator superior și inferior. Aceste boli pot apărea la persoane de diferite vârste.

Sporii de fungi din mediul înconjurător și alte particule de fungi sunt omniprezente în zonele climaterice nepolare, în special în rândul culturilor de câmp, și formează adesea cea mai mare parte a reziduurilor biogene suspendate. 

Mai multe specii fungice determină reacții alergice la om. Cele mai frecvente și cele mai bine descrise surse de alergen de mucegai aparțin grupului taxonomic fungi imperfecți, care include speciile Alternaria, Cephalosporium și Aspergillus. Specii de Basidiomycetes și de drojdii, cum ar fi Candida albicans, sunt de asemenea surse importante de alergen.

Spori și resturi de micelii de Cladosporium și Alternaria sunt prezenți în timpul primăverii, vara și în special toamna datorită degradării frunzelor și a altor biomateriale. În spațiile închise, predomină Aspergillus și Penicillium (urmate de speciile Rhizopus și Mucor) cu relativ puține modificări sezoniere caracteristice.
Simptomele alergiei la fungi

Alergia la mucegai determină aceleași semne și simptome care apar și în alte tipuri de alergii ale căilor respiratorii superioare. Semnele și simptomele de rinită alergică cauzate de alergia la mucegai pot include:

 • Strănut
 • Nas înfundat
 • Tuse
 • Ochii, nasul și gâtul eritați
 • Piele uscată

Simptomele de alergie la fungi variază de la o persoană la alta și pot fi ușoare sau severe. Formele clinice de alergie la mucegai.

-Rinită alergică, conjunctivită alergică și astm alergic

Rinita alergică și / sau conjunctivita alergică sunt comune atât la copii, cât și la adulți. Rinita alergică sau conjunctivita alergică este de obicei o problemă perenă, cu fluctuații sezoniere ale simptomelor în regiuni unde umiditatea și temperaturile sunt ridicate.

Mulți alergeni fungici din interior (de exemplu, speciile Alternaria, Aspergillus, Cephalosporium, Curvularia, Epicoccum, Fusarium, Helminthosporium, Hormodendrum, Mucor, Penicillium, Phoma, Pullularia, Rhizopus și Stemphylium) pot provoca simptome alergice. Ele sunt rezultatul reacțiilor de hipersensibilitate de tipul 1 (IgE-mediate).

Astmul alergic sau astmul mediat de IgE: pacienții cu astm indus de spori fungici au adesea anticorpi IgE la fungii cei mai răspândiți, cum ar fi speciile Alternaria și Cephalosporium. Astmul indus de fungi poate apărea atât la copii, cât și la adulți, ca rezultat al unei reacții de hipersensibilitate de tip 1. Acești pacienți manifestă reacții puternice de fază târzie.

-Sinuzită fungică alergică

Sinuzita alergică la Aspergillus apare în principal la pacienții cu polipi nazali. Mucusul conține de obicei eozinofile, cristalele Charcot-Leyden (produse de degradare a eozinofilelor) și hifele de Aspergillus fumigatus.

Sinuzita fungică alergică poate fi, de asemenea, indusă prin expunerea la alte ciuperci, printre care speciile Bipolaris, Curvularia, Alternaria, Exserohilum, Helminthosporium și Rhizopus. Această afecțiune este relativ rară la copii și este un rezultat al reacțiilor de hipersensibilitate de tipul 1, tipul 3 și de tip 4 (tip întârziat). 

-Aspergiloza bronhopulmonară alergică

Aceasta este o formă bine cunoscută de pneumonită de hipersensibilitate, întâlnită în cazul pacienților cu astm diagnosticat anterior sau fibroză chistică (CF). 

-Micoză bronhopulmonară alergică non-Aspergillus 

Cea mai frecventa cauză a micozei bronhopulmonare alergice non-Aspergillus este C. albicans. S-au descris cazuri izolate de cauzate de alte ciuperci la pacienții cu astm; agenții patogeni includ speciile Cladosporium și Curvularia. Micoză bronhopulmonară alergică non-Aspergillus a fost recent descrisă la pacienții cu fibroză chistică. Boala este rezultatul reacțiilor de hipersensibilitate de tip 1, 3 și 4.

-Alveolita alergică extrinsecă

Alveolita alergică extrinsecă cuprinde un spectru larg de boli pulmonare interstițiale și alveolare cauzate de expunerea repetată (ocupațională) la o mare varietate de pulberi organice, microorganisme și substanțe chimice.

Alveolita alergică extrinsecă indusă de mucegai include pulmonarul muncitorului (Alternaria), plămânul lucrătorului malț (Aspergillus clavatus), plămânul fermierului (A. fumigatus), plămânul muncitorului de malț (Aspergillius) etc.

 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

 
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.

Clinica Sante Analize Allianz Tiriac asigurari private
Clinica Sante Analize Omniasig asigurari private
Clinica Sante Analize Signal Iduna asigurari private
Clinica Sante Analize Generali
Clinica Sante Analize Premia Asigurări
Clinica Sante Analize Europ Assistance asigurari private
Clinica Sante Analize ASIROM asigurari private
Clinica Sante Analize MEDOC asigurari private

Scrie un review


close

IgE specific la amestec de mucegaiuri (m1, m2, m3, m5, m6, m8) (mp1)

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda