IgE specific la Penicilină G

Reducere -12%
84 Lei   73,92 Lei
Recoltare Gratuită

Metodă de execuție

 • ELISA

Recipient recoltare

 • Vacutainer

Culoare dop (doar vacutainer)

 • Roșu

Material biologic

 • Ser

Transport (Temp °C)

 • Refrigerat

Stabilitatea probei

 • 2-8 °C: 7 zile-20 °C: >30 zile

Termen de execuție

 • 14 zile lucrătoare

Alergia la peniciline

Penicilina este unul dintre antibioticele cel mai larg recomandate. Face parte din categoria beta-lactamelor și include mai multe medicamente: Penicilina G, nafcilina, oxacilina, dicloxacilina, ampicilina, amoxicilina, carbenicilina, ticarcilina și piperacilina. Este utilizată în tratamentul infecțiilor cutanate, otice, sinusale și ale tractului respirator superior.

Adevărata alergie (de tip I, anafilicatic, mediată IgE) la penicilină este rară: frecvența cazurilor de anafilaxie este 1-5 per 10000 cazuri în terapia cu penicilină. Hipersensibilitatea, totuși, este cea mai importantă reacție adversă care se manifestă prin greață, vărsături, prurit, urticarie, edem laringian și, în cele din urmă, colaps cardiovascular.

Hipersensibilitatea imediatã la penicilinã produce circa 500 decese/an/glob. Reacţia este declanşatã de penicilina nativã sau de derivaţii rezultaţi din degradarea ei (acidul peniciloic, acidul penicilenic).

Anticorpii anti-penicilinã aparţin izotipurilor IgE şi IgG4 şi se gãsesc chiar în serul persoanelor netratate cu penicilinã. Probabil cã sinteza lor a fost indusã de penicilina din carne. Originea penicilinei este în masa micelianã de la fabricile de antibiotice, care se adaugã în hrana animalelor, ca stimulator al creşterii.

Alergia la Penicilina G

Penicilina G sau benzilpenicilina este un antibiotic din clasa beta-lactamelor utilizat în tratamentul infecțiilor cu bacterii gram-pozitive și al unor bacterii gram negative ca Neisseria gonorrhoeae si Leptospira weilii. Este utilizată în tratamentul pneumoniilor, sifilisului, enterocolitei, difteriei, gangrenei gazoase, leptospirozei, tetanosului.  

Efecte adverse: diaree, convulsii, reacții alergice incluzând anafilaxia. Atunci când este utilizată în tratamentul sifilisului, poate apararea reacția Jarisch–Herxheimer (se manifestă clinic prin leziuni papulo-nodulare, eritematoase, uneori cu remisiune centrală, care creează un aspect arciform; sunt localizate cu precădere la nivelul feței și toracelui superior și au evoluție cronică).

 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance, Asirom, Medoc.
Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ AssistanceAnalize Medicale Generali AsigurăriSignal IdunaAsirom
Medoc

Scrie un review


close

IgE specific la Penicilină G

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda