-
1 zile lucrătoare
Un simplu test de sânge pentru bărbați și femei, pentru a verifica dacă nivelul de prolactină este normal. Prolactina este un hormon care este produs în hipofiza și joacă un rol în sănătatea reproducerii. Scopul său principal este de a stimula producția de lapte după naștere. La femeile însărcinate sau la cele care alăptează, nivelul de prolactină poate crește.
Este normal ca bărbații și femeile care nu sunt însărcinate sau care alăptează să aibă niveluri scăzute de prolactină în sângele lor. Nivelurile scăzute de prolactină la o femeie care alăptează pot afecta alimentarea cu lapte.
Se spune că bărbații și femeile care produc prea multă prolactină au hiperprolactinemie. Aceasta poate fi cauzată de un chist pe glanda pituitară care determină hipofiza, secretă mai multă prolactină. Atât bărbații, cât și femeile cu prolactină ridicată pot descoperi că au o scurgere lăptoasă din sfârcurile lor. Prolactina ridicată este asociată cu hipotiroidismul și poate fi cauzată de unele medicamente. La femei este, de asemenea, legat de ovare polichistice. Deoarece prolactina inhibă ovulația (motiv pentru care alăptarea poate acționa ca un contraceptiv natural), femeile cu un nivel ridicat de prolactină pot avea probleme de fertilitate.
Prolactina ridicată la bărbați poate suprima testosteronul și poate cauza pierderea libidoului și a disfuncției erectile.
Prolactina (PRL) este un hormon produs de un organ mic la baza creierului numit glanda pituitară anterioară. Este cel mai cunoscut pentru producerea de lapte matern la femei. Prolactina se găsește în mod normal la niveluri foarte scăzute atât la bărbați, cât și la femei. Acesta va crește semnificativ în timpul sarcinii și alăptării și va reveni la normal foarte repede după ce se va opri alăptarea.
Pe lângă producerea de lapte matern, prolactina are și alte funcții largi în organism, de la influențarea sistemului reproducător la reglarea sistemului imunitar. Uneori, atât bărbații, cât și femeile care nu sunt însărcinate sau care alăptează pot avea prolactină crescută și acest lucru poate provoca o scurgere lăptoasă din sfârc la ambele sexe (deși rareori la bărbați). De obicei, acest lucru este cauzat de un prolactinom, o tumoră în mod normal benignă (nu canceroasă) a glandei pituitare, care poate provoca simptome de dureri de cap și deficiențe de vedere.
Alte cauze ale prolactinei crescute pot include ovare polichistice, hipotiroidism, boli de rinichi și anorexie. Anumite medicamente și steroizi anabolici pot provoca, de asemenea, un nivel ridicat de prolactină. Prolactina crescută la femei poate duce la infertilitate, sensibilitate la sân și perioade neregulate, în timp ce bărbații pot avea libidoul scăzut și sânii măriți și moi.
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.