Rata de filtrare glomerulara (calcul RFG si creatinina) - eGFR, GFR

Reducere -12%
14 Lei   12,32 Lei

Termen de execuție

  • 1 zi lucrătoare

Boala cronică de rinichi este definită ca o tulburare a structurii și funcției rinichiului, prezentă mai mult de 3 luni cu implicații asupra sănătății.

Rata de filtrare glomerulară (RFG) reprezintă una din funcțiile excretorii ale rinichiului. Este  considerată  unul dintre cele mai bune indicatoare ale funcției renale pentru că este, în general, redusă în cazul afectării structurale a rinichiului. Astfel boala cronică de rinichi este definită de o durată mai mare de 3 luni și o RFG<60 ml/min/1,73 m².

Rata de filtrare glomerulară  este un test utilizat pentru a estima cantitatea de sânge care trece prin glomeruli în fiecare minut.

Ghidul KDIGO (Kidney Disease Improving Global Outcomes) recomandă acest test pentru evaluarea funcției rinichiului, utilizând o ecuație ce implică creatinina serică, vârsta, sexul și rasa.

Recomandări pentru efectuarea testului:

  •  Suspiciune de boală cronică renală: albuminuria (≥30 mg/24h), sediment urinar anormal, tulburări ale electrolitilor sau alte anomalii datorate afecțiunilor tubulare, anomalii detectate la examenul histopatologic, anomalii structurale detectate imagistic, istoric de transplant renal;
  •  Afectare renală determinată de: diabet, istoric de boală renală, infecții urinare frecvente, maladii cardiovasculare, tensiune crescută, blocaj renal
 

 
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Rata de filtrare glomerulara (calcul RFG si creatinina) - eGFR, GFR

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda