Test rapid Antigen SARS-CoV-2 (COVID-19)

Reducere -37%
78 Lei   49,50 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

 • Rezultatul se eliberează între 1 și 6 ore, în fucție de centrul în care se face recoltarea

Programări (Call Center)

 • 0376 448 099

Investigația recomandată pentru diagnosticul infecției cu SARS-CoV-2 este testul efectuat prin metoda reacției de polimerizare în lanț în timp real (RT-PCR) care durează câteva ore. Testele antigenice permit un diagnostic rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. În laboratoarele Clinica Sante, testele antigenice sunt efectuate prin metoda cromatografie în flux lateral. Kitul are o sensibilitate de 97.6% și o specificitate de >99.9%.

Tip probă:

Fiecărui pacient îi este recoltată o probă de exudat nazofaringian.

Programează-te online sau telefonic (Call Center: 0376.448.099), înainte să plasați comanda.

Rezultatele testului rapid Antigen se eliberează atât în limba română, cât și în limba engleză, trebuie doar să specificați acest aspect la recepție, în momentul prezentării la recoltare.

Achitarea testului online nu reprezintă programarea la recoltare.
Testul se efectuează doar în baza programării!

 1. Programează-te online sau telefonic
  Alege locația, data și ora pentru recoltarea testului.
 2. Cumpără online
  Scurtează timpul de așteptare și plătește online.
 3. Mergi în centrul Clinica Sante dedicat testării
  Vino direct la recoltare în cel mai apropiat centru de analize Clinica Sante.

---
Informează-te corect despre procesul de obținere a certificatelor verzi Covid-19.

Certificat verde Covid-19

Limitările metodei:

Rezultatele negative nu exclud infectia cu SARS-CoV-2 si nu pot fi utilizate ca baza exclusive pentru tratament sau alte decizii de management. Rezultatele negative trebuie sa fie combinate cu observatii clinice, istoricul pacientului si informatii epidemiologice.
Rezultatele pozitive ale testelor nu exclud co-infectiile cu alti agenti patogeni.

Testul rapid antigen depistează infecția cu SARS-CoV-2 în faza acută. De aceea, momentul în care se decide efectuarea testului antigen este foarte important: cu cât se efectuează mai devreme, în faza de început a infecției, cu atât cresc șansele ca rezultatul să fie unul foarte clar. Dacă testul este făcut după aproximativ cinci zile de simptome, atunci se va obține un rezultat fals negativ, în comparație cu testul RT-PCR.

Testul antigen este recomandat a fi efectuat în unitățile sanitare, cu ajutorul personalului medical calificat, pentru ca rezultatele să fie concludente. În cazul unor probe recoltate necorespunzător, rezultatul poate fi eronat.

Acest test antigen presupune recoltarea unor secreții, de preferat, din nas sau gât și sunt introduse într-o soluție specială. În maxim 15 minute, rezultatul poate fi citit.

Testul rapid antigen este un instrument valoros în depistarea și controlul răspândirii cu virusul SARS-CoV-2, putând beneficia de rezultatul acestuia într-un timp foarte scurt. În cazul în care rezultatul testului rapid antigen este unul pozitiv, atunci este recomandată efectuarea unui test RT PCR pentru a confirma rezultatul obținut.

Este recomandată utilizarea testelor rapide antigen atunci când:

 • o persoană prezintă deja simptome relevante infecției COVID 19; este esențial ca testarea să se facă cât mai curând, de preferat în primele cinci zile, atunci când încărcătura virală este mare;
 • cineva a intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv, deși nu prezintă simptome;
 • în acest caz, testul trebuie efectuat la cel mult șapte zile de la contact – există deja cazuri active de COVID 19;
 • testul rapid antigen poate descoperi rapid și din timp, prezența acestora și, astfel, la izolarea cazurilor – este nevoie de o monitorizare atentă în spațiile închise (școli, spitale, etc.).

Testul rapid antigen este o modalitate rapidă și mai puțin costisitoare de identificare și prevenire a infecției cu SARS-CoV-2, la nivelul populației. La fel ca în cazul testului RT-PCR, testul antigen reliefează prezența virului, în cazul în care acesta este prezent în organism. Trebuie reținut că acest test antigen, în cazul în care este pozitiv, nu exclude și infecția cu alți factori din familia coronavirusului sau a unei răceli.

COVID-19 (abreviere din engleză COronaVIrus Disease 2019), de asemenea cunoscut sub numele de sindromul respirator acut 2019-nCoV, sindromul respirator acut sever 2 și pneumonia Wuhan, este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

SARS-CoV-2 este un β-coronavirus, care este un virus ARN. Acesta se răspândește prin transmitere de la om la om prin picături sau contact direct.

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19 sunt:
 • febră ridicată
 • respirație îngreunată
 • tuse uscată
 • slăbiciune / oboseală

Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

 • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Test rapid Antigen SARS-CoV-2 (COVID-19)

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda