SARS-CoV-2 antigen (test screening) - Test Rapid Antigen SARS-COV-2, Virusul SARS-CoV-2 - detectie antigen

Reducere -25%
50 Lei   37,50 Lei

Programări (Call Center)

 • *8787/ 0376 448 099

Termen de execuție

 • 1 zi lucrătoare

Efectuăm teste COVID-19, RT-PCR și Antigen!
Vă rugăm să consultați lista centrelor pentru a vedea programul de funcționare și pentru a vă programa pentru recoltare.
Call Center: *8787
Investigația recomandată pentru diagnosticul infecției cu SARS-CoV-2 este testul efectuat prin metoda reacției de polimerizare în lanț în timp real (RT-PCR) care durează câteva ore. Testele antigenice permit un diagnostic rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. În laboratoarele Clinica Sante, testele antigenice sunt efectuate prin metoda cromatografie în flux lateral. Kitul are o sensibilitate de 97.6% și o specificitate de >99.9%.

Tip probă:

Fiecărui pacient îi este recoltată o probă de exudat nazofaringian.

Rezultatele testului rapid Antigen se eliberează atât în limba română, cât și în limba engleză, trebuie doar să specificați acest aspect la recepție, în momentul prezentării la recoltare.

Achitarea testului online nu reprezintă programarea la recoltare.
Simplu și rapid:

1.    Te programezi la centrul dorit
Aici vă puteți programa pentru recoltare.

2.    Cumperi online
Scurtezi timpul petrecut în recepție și achiziționezi testul online.

3.    Mergi direct în centrul ales pentru recoltare
Vino direct la recoltare în centrul de analize Clinica Sante selectat de tine.

---
Informează-te corect despre procesul de obținere a certificatelor verzi Covid-19.

Certificat verde Covid-19

Limitările metodei:

Rezultatele negative nu exclud infectia cu SARS-CoV-2 si nu pot fi utilizate ca baza exclusive pentru tratament sau alte decizii de management. Rezultatele negative trebuie sa fie combinate cu observatii clinice, istoricul pacientului si informatii epidemiologice.
Rezultatele pozitive ale testelor nu exclud co-infectiile cu alti agenti patogeni.

Testul rapid antigen depistează infecția cu SARS-CoV-2 în faza acută. De aceea, momentul în care se decide efectuarea testului antigen este foarte important: cu cât se efectuează mai devreme, în faza de început a infecției, cu atât cresc șansele ca rezultatul să fie unul foarte clar. Dacă testul este făcut după aproximativ cinci zile de simptome, atunci se va obține un rezultat fals negativ, în comparație cu testul RT-PCR.

Testul antigen este recomandat a fi efectuat în unitățile sanitare, cu ajutorul personalului medical calificat, pentru ca rezultatele să fie concludente. În cazul unor probe recoltate necorespunzător, rezultatul poate fi eronat.

Testul rapid antigen este un instrument valoros în depistarea și controlul răspândirii cu virusul SARS-CoV-2, putând beneficia de rezultatul acestuia într-un timp foarte scurt. În cazul în care rezultatul testului rapid antigen este unul pozitiv, atunci este recomandată efectuarea unui test RT PCR pentru a confirma rezultatul obținut.

Este recomandată utilizarea testelor rapide antigen atunci când:

 • o persoană prezintă deja simptome relevante infecției COVID 19; este esențial ca testarea să se facă cât mai curând, de preferat în primele cinci zile, atunci când încărcătura virală este mare;

 • cineva a intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv, deși nu prezintă simptome;

 • în acest caz, testul trebuie efectuat la cel mult șapte zile de la contact – există deja cazuri active de COVID 19;

 • testul rapid antigen poate descoperi rapid și din timp, prezența acestora și, astfel, la izolarea cazurilor – este nevoie de o monitorizare atentă în spațiile închise (școli, spitale, etc.).

Testul rapid antigen este o modalitate rapidă și mai puțin costisitoare de identificare și prevenire a infecției cu SARS-CoV-2, la nivelul populației. La fel ca în cazul testului RT-PCR, testul antigen reliefează prezența virului, în cazul în care acesta este prezent în organism. Trebuie reținut că acest test antigen, în cazul în care este pozitiv, nu exclude și infecția cu alți factori din familia coronavirusului sau a unei răceli.

COVID-19 (abreviere din engleză COronaVIrus Disease 2019), de asemenea cunoscut sub numele de sindromul respirator acut 2019-nCoV, sindromul respirator acut sever 2 și pneumonia Wuhan, este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

SARS-CoV-2 este un β-coronavirus, care este un virus ARN. Acesta se răspândește prin transmitere de la om la om prin picături sau contact direct.

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19 sunt:

 • febră ridicată

 • respirație îngreunată

 • tuse uscată

 • slăbiciune / oboseală

Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

 • Review-uri (0)

Scrie un review


close

SARS-CoV-2 antigen (test screening) - Test Rapid Antigen SARS-COV-2, Virusul SARS-CoV-2 - detectie antigen

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda