Test Panorama cu microdeleții

Reducere -10%
2600 Lei   2340 Lei
Recoltare Gratuită

Metodă de execuție

 • Secvențiere

Recipient recoltare

 • Kit special

Material biologic

 • Sânge total

Transport (Temp °C)

 • Temperatura camerei

Stabilitatea probei

 • 20-25 °C: 7 zile

Termen de execuție

 • 10-15 zile lucrătoare

În cazul unui rezultat pozitiv pentru confirmare oferim " Cultura și analiza cromozomilor din lichid amniotic" GRATUIT.
Recoltarea se face de către un medic cu specialitatea MMF, iar taxa de recoltare o suporta pacienta.
Se recomandă a se face împreună cu cariotipul din lichid amniotic și testul rapid "QF-PCR din lichid amniotic" care la fel va fi platit de pacientă.

(!) Testul se recoltează în zilele de luni-joi în București și luni-miercuri în centre din țară. Nu uita să ne spui în secțiunea ''Observații'', în momentul finalizării comenzii,  la ce centru Clinica Sante dorești să faci recoltarea și pe ce dată.

Testul Panorama presupune recoltarea unei probe de sânge matern, este non-invaziv și nu prezintă niciun risc nici pentru făt, nici pentru mamă.


Reducerea de 10% este valabilă la plasarea unei comenzi online. Nu se cumulează cu alte oferte și promoții. Clinica Sante își rezervă dreptul de a modifica și / sau suspenda oricând perioada în care oferă 10% reducere pentru investigația Test Panorama, iar aceste modificări intră în vigoare numai după aducerea la cunoștință publicului prin publicarea lor pe pagina de internet www.analizeonline.ro

Testul Panorama conține Panorama Standard + cele 5 mirodeleții: SINDROMUL DELEŢIEI 22q11.2/SINDROMUL DIGEORGE, SINDROMUL DELEŢIEI 1p36, SINDROMUL ANGELMAN, SINDROMUL CRI-DU-CHAT (SINDROMUL PLÂNSETULUI DE PISICĂ), CUNOSCUT ŞI SUB DENUMIREA DE SINDROM 5P MINUS, SINDROMUL PRADER-WILLI.

Ce este o microdeleție?

O microdeleţie înseamnă lipsa unei porţiuni mici dintr-un cromozom. Este cunoscut faptul că unele microdeleţii cauzează sindroame genetice specifice, cu impact major asupra sănătăţii copilului – inclusiv retard mintal, defecte cardiace şi afecţiuni ale sistemului respirator, afecţiuni ale sistemului imunitar, probleme de nutriţie şi alte probleme care pot necesita îngrijire imediat după naştere. Frecvența sindroamelor de microdeleție sunt 1:1000 nou-născuți.

 

Șansa de a avea un copil cu o microdeleție crește odată cu vârsta mamei sau în raport cu istoricul familial?

NU. Spre deosebire de sindromul Down şi alte câteva afecţiuni al căror risc creşte odată cu vârsta mamei, o mamă de 20 ani prezintă acelaşi risc ca o mamă de 45 ani. În majoritatea cazurilor de microdeleţie, nu există istoric familial anterior.

 

Care sunt sindroamele de microdeleție testate prin Panorama cu microdeleții?

SINDROMUL DELEŢIEI 22q11.2/SINDROMUL DIGEORGE

 • Copiii născuţi cu sindromul deleţiei 22q11.2 prezintă deseori afecțiuni cardiace, afecţiuni ale sistemului imunitar şi retard mintal uşor spre moderat. De asemenea, ar putea suferi de probleme renale, probleme de nutriţie şi/sau convulsii.

 

SINDROMUL DELEŢIEI 1p36

 • Copiii născuţi cu sindromul deleţiei 1p36 au un tonus muscular scăzut, defecte cardiace şi alte defecte congenitale, retard mintal şi probleme de comportament. Cam jumătate dintre ei prezintă convulsii.

 

SINDROMUL ANGELMAN

 • Copiii născuţi cu sindromul Angelman prezintă deseori întârzieri de dezvoltare (de exemplu, statul în şezut, mersul de-a buşilea şi mersul), convulsii şi probleme de echilibru şi mers. De asemenea, prezintă retard mintal sever şi majoritatea nu dezvoltă aptitudini de vorbire.

 

SINDROMUL CRI-DU-CHAT (SINDROMUL PLÂNSETULUI DE PISICĂ), CUNOSCUT ŞI SUB DENUMIREA DE SINDROM 5P MINUS

 • Copiii născuţi cu sindromul Cri-du-chat prezintă de obicei o greutate mică la naştere, capul mic şi tonus muscular scăzut. Dificultăţile de nutriţie şi problemele respiratorii sunt, de asemenea, des întâlnite. Aceştia prezintă retard mintal moderat-spre-sever.

 

SINDROMUL PRADER-WILLI

 • Copiii născuţi cu sindromul Prader-Willi au tonus muscular scăzut şi probleme de nutriţie şi îngrăşare. De asemenea, prezintă retard mintal. Atât în perioada copilăriei, cât şi la maturitate, iau rapid în greutate şi deseori dezvoltă probleme medicale legate de obezitate.

Test Panorama - Laborator Clinica Sante Pret Vezi broșura

 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

 
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance, Asirom, Medoc.
Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ AssistanceAnalize Medicale Generali AsigurăriSignal IdunaAsirom
Medoc

Scrie un review


close

Test Panorama cu microdeleții

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda