Test SARS-FLU-RSV (COVID-19)

Reducere -10% nou
415 Lei   373,50 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

 • Centre din București: 24 de ore; Centre din țară: 48 de ore

Diagnostic molecular SARS-CoV-2 (COVID-19), Influenza A/B (gripa sezonieră), Virus respirator sincițial (RSV)

Testul permite identificarea concomitentă și diferențială a virusului SARS-CoV-2, virusurilor gripale Influenza A/B și a virusului respirator sincițial (RSV A/B).

Testul se efectuează din secreție nazo-faringiană, prin metoda Real-Time PCR.

Infecțiile acute ale tractului respirator inferior (ITRI) sunt o problemă de sănătate de interes mondial, în special în cazul copiilor. Aproximativ 30-50% din infecțiile acute ale tractului respirator inferior au o etiologie virală. Dintre acestea, virusul gripei sezoniere (Influenza), virusul respirator sincițial (RSV) și SARS-CoV-2 reprezintă cea mai mare pondere.

Virusul respirator sinciţial (RSV) este principalul agent patogen etiologic al infecțiilor de tract respirator inferior la sugar şi copilul mic. Virusul respirator sinciţial este un virus ARN extrem de contagios. Transmiterea virusului este aerogenă, prin secrețiile nazale contaminate, omul fiind singurul rezervor cunoscut. Infecţiile cu VRS apar sub forma unor epidemii anuale cu debut toamna târziu şi final primăvara devreme în ţările cu climat temperat.

Imunitatea post-infecţioasă nu este completă şi nici durabilă, re-infecţiile fiind frecvente: peste 60% din copiii se infectează cu VRS până la împlinirea vârstei de 1 an şi peste 82% din aceştia se reinfectează până la 2 ani.

La adulți și vârstnici, copiii sănătoși, simptomele virusului sincițial respirator sunt ușoare și de obicei imită răceli comune. Infecția cu virusul sincițial respirator poate fi severă în unele cazuri. RSV poate deveni, de asemenea grav la adulții cu boli pulmonare și cardiace sau la pacienții imunocompromiși.

Influenza sau gripa sezonieră, este o infecție respiratorie acută, contagioasă, determinată de virusurile Influenza A, B și C. Dintre acestea, doar Influenza A și B pot determina o patologie semnificativă din punct de vedere clinic. Infecțiile cu Influenza B sunt mai ușoare decat cele cu Influenza A. Virusurile Influenza A sunt împărțite in 2 subtipuri virale, în funcție de antigenele glicoproteice de suprafață: hemaglutinina (H) si neuraminidaza (N).

Transmiterea este aerogenă. Cele mai comune simptome ale infectiei cu Influenza sunt: febra, frisoane, durere în gât, dureri musculare, cefalee, slăbiciune, oboseală și tuse seacă.

COVID-19 (abreviere din engleză COronaVIrus Disease 2019), de asemenea cunoscut sub numele de sindromul respirator acut 2019-nCoV, sindromul respirator acut sever 2 și pneumonia Wuhan, este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19 sunt: febră, respirație îngreunată, tuse seacă, slăbiciune / oboseală, pierderea gustului și a mirosului. Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.


Referințe bibliografice:

 1. Referințele metodei de lucru
 2. Catherine Thompson, Maria Zambon - Influenza, respiratory syncytial virus and SARS. Medicine (Abingdon). 2009 Dec; 37(12): 679–685.
 3. https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf
 4. https://thenativeantigencompany.com/why-we-need-antigen-and-antibody-tests-for-covid-19
 5. Jin Y, Wang M, Zuo Z, Fan C, Ye F, Cai Z, Wang Y, Cui H, Pan K, Xu A, Diagnostic value and dynamic variance of serum antibody in coronavirus disease 2019, International Journal of Infectious Diseases (2020), doi: https://doi.org/10.1016/j.ijid.2020.03.065
 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Listă centre recoltare probe ginecologie
 • Review-uri (0)
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Scrie un review


close

Test SARS-FLU-RSV (COVID-19)

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.