Screening de baza pentru evaluarea sanatatii

Reducere -28%
137 Lei   99 Lei

Termen de execuție

  • 1 zi lucrătoare

În fiecare an este recomandat de medic să efectuăm analizele medicale uzuale pentru a ne monitoriza sănătatea.

Analize cuprinse în pachet:

  • Hemoleucogramă completă
  • TGO / AST
  • TGP / ALT
  • Colesterol seric total
  • Trigliceride serice
  • Glicemie
  • VSH
  • Ureea serică
  • Creatinină serică

 

Informații suplimentare:

Hemoleucograma - Această analiză complexă va oferi informații despre următorii parametri: număr de leucocite, număr de eritrocite, concentrația de hemoglobina, hematocrit, indici eritrocitari, număr de trombocite și indici trombocitari.

Hemograma este un test screening de bază. Analizarea parametrilor hematologici aduce informații prețioase care ajută medicul sa depisteze anumite disfunctionalități în ciclul de viață a celulelor de sânge, infecții acute, cronice sau alergii și să sugereze setul de analize suplimentare necesar.


VSH- sau viteza de sedimentare a hematiilor este un test care măsoară viteza cu care globulele roșii se depun la baza eprubetei de testare într-o oră. Cu cât se depun mai repede globulele roșii, cu atât este mai mare răspunsul inflamator al sistemului imunitar. Această analiză este importantă, deoarece atunci când proteine ​​anormale sunt prezente în sânge, de obicei din cauza inflamației sau infecției, acestea fac ca celulele sangvine roșii să se aglomereze și să se scufunde mai rapid, ceea ce duce la o valoare ridicată a VSH – VSH mare.


Glicemie - Nivelul zahărului din sânge (glicemia) este un factor important în prevenirea complicațiilor cauzate de diabet. În cazul unui om sănătos, valoarea glicemiei nu trebuie să depășească 100 mg/dL. În cazul unei valori mai mari, analiza se repetă în trei zile diferite, pe nemancate și fără a bea apă. Dacă în toate cele trei zile valorile sunt peste 126 mg/dL, medicul poate pune diagnosticul de diabet și poate comanda analize extinse suplimentare pentru consolidarea diagnosticului. Între 100 și 125 mg/dL există suspiciunea de prediabet care poate anunța instalarea diabetului de tip 2, dar care poate fi tratată prin regim alimentar strict și exerciții fizice.


TGO/AST: aspartataminotrasnferaza(AST) este o enzimă ce se gasește  în mai multe țesuturi: miocard, ficat, mușchi scheletici, rinichi, pancreas, țesut cerebral, splină, fiind astfel un indicator mai puțin specific al funcției hepatice. Valorile AST si ALT cresc în aproape toate hepatopatiile, dar creșterea nivelului seric al AST poate fi întalnită și în numeroase afecțiuni extrahepatice, cu precadere în infarctul miocardic și în maladii ale mușchiului striat.


TGP/ALT: transaminaza glutampiruvica (TGP) sau alaninaminotransferaza (ALT) este o enzima ce se gasește  în principal în ficat (la nivelul celulei hepatice) și în ordine descrescătoare a concentrației în rinichi, miocard, muschi scheletici și pancreas.  ALT este mai specifică pentru afecțiunile hepatice decât AST. Această analiză se recomandă pentru: diagnosticul bolilor hepatice, diagnosticul diferențial al bolilor hepatobiliare și pancreatice, monitorizarea evoluției și a tratamentului hepatitei virale, diagnosticul diferențial între icterul hemolitic și cel hepatic.


Colesterol - Colesterolul este o substanță cu structură chimică de sterol care intră în compoziția membranelor ce înconjoară și protejează ficatul, măduva spinării, creierul și alte țesuturi. O mare parte din colesterol este sintetizat de către ficat, iar ce este în exces se depozitează în organism, pe pereții vaselor de sânge, în timp ducând la apariția diferitelor tipuri de afecțiuni.  Lipoproteinele cu densitate scazuta (colesterolul LDL) se pot acumula in artere si iti pot limita sau bloca circulatia sangelui. Totusi, corpul are nevoie de putin colesterol, pentru o digestie sanatoasa si pentru a produce vitamina D si anumiti hormoni, insa cantitatile prea mari de colesterol sunt cele care ar trebui sa te ingrijoreze. Masurarea valorilor colesterolului LDL, colesterolului HDL si masurarea trigliceridelor iti va da, in urma aplicarii unei formule, un numar numit "colesterolul seric total". Valorile colesterolului seric il pot ajuta pe medic sa descopere riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare in urmatorii 10 ani.


Trigliceridele sunt grăsimi (lipide) care se deplasează în sânge și care pot fi stocate în țesuturile din organism. Atunci când consumi mai multe calorii decât ai nevoie, organismul formează trigliceride și le stochează în celulele grase. Acest tip de lipide poate fi metabolizat ulterior pentru a crea energie. Alimentele bogate in grăsimi cresc trigliceridele, dar zaharul și alcoolul au un efect și mai puternic. Orice valoare peste 150 miligrame per decilitru (mg/dl) este considerată mare și crește riscul de boală cardiacă și accident vascular cerebral. Valorile foarte mari (peste 500 mg/dl) pot duce la pancreatită (inflamarea pancreasului).


Creatinina - Creatinina serică este o analiză care poate indica o perturbare a funcției renale. Creatinina serică este un indicator mai specific și mai sensibil al funcției renale decat ureea. Valori crescute ale creatininei exprimă boli acute sau cronice renale, cu afectarea filtrării glomerulare, unele afecțiuni hepatice, distrofii musculare, gută, neoplazii diverse. Valori scăzute sunt întâlnite în sarcină.


Uree - Ficatul este locul principal de sintetizare a ureei, care difuzează apoi liber în lichidele organismului şi este eliminată în cea mai mare parte prin rinichi.  Rinichii sanatosi elimina peste 90% din ureea pe care organismul o produce, astfel incat nivelurile masurate in sange pot sa arate cat de bine functioneaza rinichii unei persoane. Valorile mari ale ureei serice nitrogen pot sa indice: boala cardiovasculara, insuficienta cardiaca congestiva, un infarct miocardic recent, sangerari gastrointestinale, deshidratare, valori mari ale proteinelor, boala renala, insuficienta renala, un blocaj in tractul urinar, stres, un soc (fiziologic ori psihologic). Daca valoarea ureei serice nitrogen este mica, ea poate indica: insuficienta hepatica, malnutritie, o lipsa severa a proteinelor din alimentatia pacientului, hiperhidratarea organismului.

De ce este util acest profil de analize?

Aceste analize sunt recomandate pentru monitorizarea frecventă a stării de sănătate.
 

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Screening de baza pentru evaluarea sanatatii

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda