Ce stim despre noua forma de hepatita la copii

Ce stim despre noua forma de hepatita la copii
Ce trebuie sa stim despre noua hepatita la copii?
Hepatita este o inflamație a ficatului care are o gamă largă de cauze. Infecțiile virale, în special cele cauzate de virusurile hepatitei A, B și C, pot duce la afecțiune. Consumul excesiv de alcool, anumite substanțe chimice toxice, unele medicamente și alte afecțiuni medicale pot provoca, de asemenea, hepatită.
Primele cinci cazuri de imbolnaviri cu noua hepatita virala au fost semnalate în Scoția pe 31 martie cand „medicii au realizat că văd ceva neobișnuit”, a declarat Meera Chand, directorul infecțiilor clinice și emergente la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.
Copiii nu aveau niciunul dintre cele cinci virusuri cunoscute ale hepatitei, A, B, C, D și E, a declarat Chand  într-o prezentare de urgență la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase.


Cine a fost afectat?
Copiii cu vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani au avut această boală misterioasă, dar majoritatea cazurilor au fost sub 10 ani și mulți sub cinci ani. Marea majoritate erau anterior sănătosi.

Ce a fost exclus?
Hepatita este o inflamație a ficatului și este, în general, rară la copiii sănătoși.
Nicio expunere comună nu pare să lege pacienții, au spus experții, iar OMS a exclus călătoriile internaționale ca factor.
Nu există nicio legătură cu paracetamolul, supradozele cărora pot provoca insuficiență hepatică.
Orice legătură cu vaccinurile Covid a fost, de asemenea, exclusă, deoarece majoritatea copiilor nu erau suficient de mari pentru a fi vaccinati.


Care este teoria principală?
Adenovirusurile - virusuri ubicuitare care provoacă o serie de boli cum ar fi răceala, bronșita și diareea, dar în mare parte nu duc la boli severe - au fost detectați în 74 dintre cazuri, a spus OMS.
O posibilitate este ca, copiii mici care și-au petrecut „etapele formative” în temeiul măsurilor Covid, cum ar fi blocarea și purtarea măștii în ultimii doi ani, să nu fi dezvoltat imunitate la aceste adenovirusuri.


Simptomatologie
Simptomele hepatitei sau inflamației ficatului includ:
  • febră
  • oboseală
  • pierderea poftei de mâncare
  • greață
  • vărsături
  • dureri abdominale
  • urină închisă la culoare
  • scaune deschise la culoare
  • dureri articulare și icter și acestea pot fi cauzate de virusuri
Adenovirusurile se răspândesc de la o persoană la alta și cel mai frecvent provoacă boli respiratorii, dar, în funcție de tip, pot provoca și alte boli, cum ar fi gastroenterita (inflamația stomacului sau a intestinelor), conjunctivita și cistita (infecția vezicii urinare). . Adenovirusul de tip 41 se prezintă de obicei ca diaree, vărsături și febră, adesea însoțite de simptome respiratorii. Deși au existat raportări de cazuri de hepatită la copii imunocompromiși cu infecție cu adenovirus, adenovirusul de tip 41 nu este cunoscut ca fiind o cauză a hepatitei la copiii altfel sănătoși.

Diagnostic
Coroborarea simptomatologiei cu investigatiile care pun in evidenta citoliza hepatica si excluderea imbolnavirii cu cele cinci tipuri de hepatita cunoscute pana in prezent stau la baza diagnosticarii bolii.
CDC recomanda de asemenea punerea in evidenta a adenovirusului la cazurile de imbolnavire cu hepatita acuta nonA-E.

Profil analize medicale recomandat pentru investigațiile funcțiilor hepatice la copii:
COMANDĂ ONLINE Profil Pediatrie functii hepatice  30% REDUCERE (
Ofertă valabilă până la 1 Iulie 2022)

Alte investigații recomandate:

Anti-HAV IgM  - Comandă Online

Antigen HBs - Comandă Online

Anti HCV - Comandă Online

Anti-HDV - Comandă Online

Hepatita E (HEV): Anticorpi IgG - Comandă Online 

Hepatita E (HEV): Anticorpi IgM - Comandă Online

Rotavirus și Adenovirus coproantigen - Comandă Online
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda