Oferta lunii Mai: Cancerul poate fi prevenit!


CA 125 (cancer ovarian)

CA 125 a fost evidențiat pentru prima dată în 1983 de către Bast și colab. la 82 % dintre pacientele cu cancer ovarian. CA 125 este identificat prin reactivitatea sa cu anticorpii monoclonali OC 125 ce recunosc determinanți antigenici repetitivi din CA 125.
CA 125 este prezent in cursul dezvoltării embrionare la nivelul epiteliului celomic, iar la adult in liniile celulare din carcinomul ovarian seros sau în țesuturile adenocarcinomatoase seroase, dar nu și în structurile ovariene normale.
Creșteri fiziologice survin în cursul menstruației și la femei însărcinate.
Indicația principală este de monitorizare a pacientelor cu cancere ovariene seroase sau nediferențiate. Nivelele crescute de CA 125 se corelează cu masa tumorii și pot preceda manifestările clinice cu câteva luni. Prezența unor nivele crescute indică o boală în evoluție și necesitatea unei laparotomii exploratorii.
Creșterea nivelului de CA 125 poate fi determinată și de alte carcinoame ale sferei genitale (endometrial, col uterin, sân).
Nivele ușor crescute, tranzitorii, pot fi înregistrate și în anexite acute, endometrioze, peritonite, pancreatite acute, colelitiază, colecistite, hepatite acute, cronice, insuficiență renală.

CA 125
-10%
49 44.10 Lei

PSA (antigen specific prostatic)

Acest test de sânge măsoară nivelul de PSA (antigen specific prostatei) în sânge. PSA poate fi crescut în cazurile de cancer de prostată. Antigenul specific al prostatei (PSA) este o proteină care este eliberată în sânge de glanda prostatică. Cancerul de prostată poate crește nivelul PSA, dar nu trebuie să se bazeze în mod izolat pentru testarea cancerului de prostată, deoarece nivelurile pot fi ridicate în tulburări benigne de prostată (fals pozitiv). Există, de asemenea, potențialul ca nivelurile de PSA să fie normale, în ciuda prezenței cancerului de prostată, acest lucru se numește fals negativ.

Este acest test pentru dumnevoastră?
Dacă vă întrebați despre sănătatea propriei prostate;
Dacă aveți peste 50 de ani - sau peste 45, dar aveți factori de risc pentru cancerul de prostată, precum un membru al familiei apropiate care a fost afectat;
Dacă ați fost tratat pentru cancer de prostată și doriți să vă monitorizați nivelul PSA;

De ce să faceți acest test?
Sunteți un bărbat cu vârsta peste 50 de ani care a luat în considerare riscurile și beneficiile acestui test;
Aveți un istoric familial de cancer de prostată sau aveți un risc mai mare de cancer de prostate;
Doriți să monitorizați o stare de prostată deja diagnosticată;
Iei un înlocuitor de testosteron (TRT) și vrei să îți verifici PSA;

Ce poate însemna un rezultat scăzut?
Cantități mici de PSA în sânge sunt complet normale.

Ce poate însemna un rezultat ridicat?
Atunci când este utilizat pentru screening la bărbații sănătoși, este mai frecvent ca un rezultat crescut de PSA să se datoreze unei cauze nevinovate decât în cazul în care există cancer de prostată. Aproximativ 75% din astfel de rezultate PSA pozitive sunt „fals-pozitive” în cazul în care creșterea are o cauză nevinovată, cum ar fi o infecție de urină sau inflamația prostatei.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda