Alergia la AMBROZIE

Alergia la AMBROZIE

Ambrozia (Ambrosia) este un gen de plante erbacee, sau de arbuști, aparținând familiei Asteraceae, provenind din America de Nord și America de Sud, de unde s-a răspândit prin Europa. Genul acesta cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene, care cresc în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase. 

Ambrosia este una dintre cele mai comune cauze ale alergiilor respiratorii în America de Nord. Peste 20% dintre oameni prezintă reacții alergice la polenul de ambrozie și acest procent este în continuă creștere. În Europa, țările cu cea mai mare concentrare de ambrozie sunt Ungaria, România, Serbia, Croația, Slovenia, Ucraina, Franța (regiunile Rhône Alpes și Burgundy), Italia (regiunile Milano și Varese), sud-estul Rusiei europene.

Sezonul polenic al buruienilor din familia Ambrosia durează de vara târziu până toamna (în România sezonul începe în iulie și se termină în octombrie, cu maxim în lunile august și septembrie).
Varii specii de Ambrosia produc cantități mari de polen, care, prin diseminare anemocorică, este unul dintre principalii declanșatori ai rinitei alegice („febra fânului”).

Severitatea febrei fânului poate varia, depinzând de sistemului imunitar al individului, de vârsta acestuia, de condiții medicale (precum astmul), de mediul înconjurător sau de alergia la polen.
Simptomatologia astmului alergic include:

  • Strănut și tuse
  • Nas înfundat
  • Dureri de cap
  • Senzații de mâncărime pe gât, nas și gură
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda