Toxocara spp: anticorpi IgG (Western Blot) - Toxoxara canis, Toxocara cati, Anticorpi anti-Toxocara IgG (tehnica Westernblot), Toxocara confirmare

Reducere -12%
215 Lei   189,20 Lei

Termen de execuție

  • 5 zile lucrătoare

Metodă de execuție

  • Imunoblot

Material biologic

  • Ser

Transport (Temp °C)

  • Refrigerat

Stabilitatea probei

  • 2-8 ˚C, 14 zile

Toxocaroza este o zoonoză cauzată de un parazit din genul Toxocara, familia Ascarididae (de obicei, de Toxocara canis și mai rar Toxocara cati). Dintre parazitozele ce includ în ciclul evolutiv și o componentă sistemică cu diseminare hematogenă și localizare multiviscerală, forma de larva migrans visceralis a infecției cu Toxocara canis este foarte frecvent întâlnită în practica medicală. Toxocaroza este cea mai frecventă infecție parazitară extraintestinală la om în Europa și SUA.

Răspunsul major al gazdei la antigenele de suprafață ale Toxocara canis include o eozinofilie marcată (ca răspuns granulomatos) și o hiper IgE ca manifestare a subsetului Th2 al limfocitelor T helper. Prezența cronică a antigenului parazitar la nivel tisular, determină o stimulare continuă a sistemului imunitar al gazdei, ceea ce duce la o permanentă "alertă imună", ce stă la baza manifestărilor respiratorii de tip asmatic cu caracter recurent.

Toxocaroza este frecvent întâlnită la copiii mici, între 2 și 5 ani, nefiind excluse nici la celelalte grupe de vârstă; apare în special la persoanele provenite din mediul rural, la persoanele care vin în contact cu animalele sau care prezintă geofagie. Paraziții adulți ai Toxocara trăiesc în intestinul subțire al câinelui și pisicilor și își elimină ouăle în mediul extern odată cu fecalele animalelor. Ouăle eliminate devin embrionate și infestante în condiții favorabile de mediu (umiditate minim 85% și temperatură între 15 și 30 ˚C). Pot fi ingerate în special de copiii care se joacă pe suprafața solului. Ajunse în organismul uman, larvele părăsesc ouăle, străbat pereții tubului digestiv și se opresc în ficat sau alte organe (plămâni, creier, glob ocular).

Simptomatologia este polimorfă, de la forme asimptomatice (cele mai frecvente), la forme severe (în special la copii) și cuprinde:

  • Manifestări generale: febră, anorexie, astenie, scădere ponderală;
  • Manifestări digestive: grețuri, vărsături, hepatomegalie, splenomegalie;
  • Manifestări pulmonare: tuse, wheezing;
  • Erupții cutanate, alergice;
  • Simptome oculare: scăderea acuității vizuale, strabism, endoftalmie;
  • Manifestări neurologice: convulsii, pareze.

Diagnosticulul de toxocaroză se bazează pe tabloul clinic, istoricul pacientului și, în primul rând, pe determinarea anticorpilor IgG anti-Toxocara. Un rezultat ELISA pozitiv ar trebui să fie întotdeauna confirmat prin Western blot. Acest lucru ajută la excluderea potențialelor reacții încrucișate cu alți helminți (speciile Ascaris, Strongyloides, Trichinella, Fasciola).

După infecție, se produc anticorpi IgG și IgM. IgM apare în timpul fazei de infecție acută și latentă. Un rezultat serologic pozitiv (IgG, de asemenea IgE) nu permite o diferențiere între infecția acută și o anterioară, deoarece anticorpii persistă ani de zile. Un titrul de anticorpi IgG semnificativ crescut indică o infecție acută. Serologia nu poate fi utilizată pentru monitorizarea terapiei.

Toxocara Western blot este un test calitativ in vitro pentru determinarea prezenței anticorpilor IgG împotriva antigenilor Toxocara în ser sau plasmă pentru a confirma diagnosticul de toxocaroză.

Sunt identificați anticorpi IgG pentru speciile Toxocara canis, Toxocara cati.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Toxocara spp: anticorpi IgG (Western Blot) - Toxoxara canis, Toxocara cati, Anticorpi anti-Toxocara IgG (tehnica Westernblot), Toxocara confirmare

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda