Feritina & CTLF

Reducere -26%
74 Lei   55 Lei
Recoltare Gratuită

Termen de execuție

  • 7 zile lucrătoare

Feritina este o proteină sferică cu rol principal în stocarea fierului. O moleculă de feritină este capabilă de legarea a 4000 – 5000 de atomi de fier, făcând astfel feritina principala proteina de stocare a fierului în corp. Concentrația de feritină este direct proporțională cu depozitele de fier din organism.

Recomandări pentru efectuarea testelor:

  • Diagnosticul diferențial al anemiilor;
  • Diferențierea anemiei prin carență de fier și anemia în bolile cronice.

Concentrațiile serice ale feritinei pot servi ca instrument de monitorizare a efectelor terapiei cu fier, dar rezultatele ar trebui interpretate cu prudență, deoarece aceste cazuri nu reflectă întotdeauna starea reală a depozitelor de fier. Feritina este un reactant pozitiv în fază acută atât la adulți, cât și la copii, unde inflamația cronică are ca rezultat o creștere disproporționată a feritinei în raport cu rezervele de fier.

Evaluarea depozitelor de fier ale organismului poate include determinarea fierului seric, capacitatea totală de legare a fierului (TIBC) și indicele de saturație al transferinei, însă aceste investigații sunt supuse unor variații diurne și pot fi mai puțin precise. În plus, nu discriminează între depozitele de fier sărăcite (deficit de fier) și afecțiunile asociate cu eliberarea defectuoasă a fierului (de exemplu, anemia datorată bolilor cronice).

Oferta este valabilă în perioada 01.03.2023 – 31.03.2023. Reducerile nu se cumulează cu alte oferte și promoții în derulare din cadrul rețelei naționale de laboratoare Clinica Sante.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Feritina & CTLF

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda