Pachet 5 virusuri respiratorii: SARS CoV-2, Influenza A si B, Virus Respirator Sincitial (RSV), Adenovirus

Reducere -20%
205 Lei   165 Lei

Termen de execuție

  • 24-36 ore

Metodă de execuție

  • imunocromatografie

Recipient recoltare

  • tub steril, fără mediu de transport

Material biologic

  • exsudat nazofaringian

Stabilitatea probei

  • < 8 ore, la 2-8 grade

Transport (Temp °C)

  • referigerat

Panelul permite identificarea concomitentă și diferențială a antigenelor virusului SARS-CoV-2, virusului respirator sincițial (RSV A/B), virusurilor gripale Influenza A/B și Adenovirus.

Testul se efectuează din secreție nazo-faringiană.

Infecțiile acute ale tractului respirator inferior (ITRI) sunt o problemă de sănătate de interes mondial, în special în cazul copiilor. Aproximativ 30-50% din infecțiile acute ale tractului respirator inferior au o etiologie virală. Adenovirusurile, Paramixovirusurile (V. paragripale şi V. respirator sinciţial) sunt virusuri cu afinitate respiratorie primară şi majoră ce condiţionează pînă la 90% din infecțiile respitatorii virale acute la copii.

COVID-19 -  (abreviere din engleză COronaVIrus Disease 2019), de asemenea cunoscut sub numele de sindromul respirator acut 2019-nCoV, sindromul respirator acut sever 2 și pneumonia Wuhan, este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19 sunt: febră, respirație îngreunată, tuse seacă, slăbiciune / oboseală, pierderea gustului și a mirosului. Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

Influenza sau gripa sezonieră, este o infecție respiratorie acută, contagioasă, determinată de virusurile Influenza A, B și C. Dintre acestea, doar Influenza A și B pot determina o patologie semnificativă din punct de vedere clinic. Infecțiile cu Influenza B sunt mai ușoare decat cele cu Influenza A. Virusurile Influenza A sunt împărțite in 2 subtipuri virale, în funcție de antigenele glicoproteice de suprafață: hemaglutinina (H) si neuraminidaza (N).

Transmiterea este aerogenă. Cele mai comune simptome ale infectiei cu Influenza sunt: febra, frisoane, durere în gât, dureri musculare, cefalee, slăbiciune, oboseală și tuse seacă.

Virusul respirator sinciţial (RSV) - este principalul agent patogen etiologic al infecțiilor de tract respirator inferior la sugar şi copilul mic. Virusul respirator sinciţial este un virus  ARN extrem de contagios. Transmiterea virusului este aerogenă, prin secrețiile nazale contaminate, omul fiind singurul rezervor cunoscut. Infecţiile cu RSV apar sub forma unor epidemii anuale cu debut toamna târziu şi final primăvara devreme în ţările cu climat temperat.

Imunitatea post-infecţioasă nu este completă şi nici durabilă, re-infecţiile fiind frecvente: peste 60% din copiii se infectează cu VRS până la împlinirea vârstei de 1 an şi peste 82% din aceştia se reinfectează până la 2 ani. 

La adulți și vârstnici, copiii sănătoși, simptomele virusului sincițial respirator sunt ușoare și de obicei imită răceli comune. Infecția cu virusul sincițial respirator poate fi severă în unele cazuri. RSV poate deveni, de asemenea grav la adulții cu boli pulmonare și cardiace sau la pacienții imunocompromiși.

Adenovirus - Adenovirusurile prezintă tropism epitelial și sunt responsabile de infecții respiratorii, oculare, enterice transmise pe cale digestive.

După replicarea la nivelul porţii de intrare, se produce diseminarea prin contiguitate, apoi pe cale limfatică şi sanguină (viremia) urmate de determinări în diferite viscere. Aceste diseminări viscerale sunt mai probabile în cazul pacienţilor imunodeprimaţi, 50% dintre infecțiile cu Adenovirus fiind asimptomatice.

Există posibilitatea unor infecţii latente ale ţesuturilor limfoide adenoidiene, amigdaliene.

Aceste infecţii latente se pot reactiva prin factori imunosupresori sau infecţii supraadăugate (cu alţi agenţi). 

Serotipurile 4 şi 7 sunt cel mai frecvent implicate în infecții respiratoria care se manifestă prin febră, tuse, faringită, adenopatii cervicale cu manifestare epidemică, pneumonii virale ce pot avea evoluţie severă la copiii mici, laringite, bronşiolite, sindroame "pertusis-like".o

 

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet 5 virusuri respiratorii: SARS CoV-2, Influenza A si B, Virus Respirator Sincitial (RSV), Adenovirus

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda