Pachet de analize inainte de sarcina

Reducere -16%
937 Lei   790 Lei

Evaluarea stării de sănătate este esențială înainte că femeia să rămână însărcinată pentru a identifica posibilele carențe, astfel încât să își pregătească organismul din timp pentru o viitoare sarcina. Pachetul de analize cuprinde analize de uzuale, markeri infecțioși și endocrini.

Hemoleucograma completă
Este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate care oferă informații despre numărul și calitatea celulelor albe (leucocite), celulelor roșii (eritrocite sau hematii), trombocitelor (sau plachete). Este un test esențial pentru screening-ul/monitorizarea anemiei, al alergiilor, al infecțiilor.

Timp Quick, Activitatea de protrombina, INR
TQ evaluează activitatea factorilor implicați pe calea extrinsecă și comună a coagulării.

APTT (Timpul de tromboplastina parțial activat)
APTT este un test funcțional care evaluează “calea intrinsecă”  și “comună” a coagulării.

Fibrinogen
Fibrinogenul este factorul I al coagulării, alături de trombina, fiind  sintetizat la nivelul ficatului. Dozarea fibrinogenului are următoarele întrebuințări clinice: evaluarea riscului de apariție a evenimentelor cardiovasculare prin creșterea fenomenelor trombotice sau hemoragice și identificarea unor posibile procese inflamatorii prezente la momentul recoltării.

Glucoză serica (glicemie)
Este un parametru important pentru a identifica un posibil un diabet zaharat tip I ori tip ÎI.

TGO / AST și TGP / ALT
Transaminazele (sau aminotransferaze) sunt enzime implicate în sinteză aminoacizilor care intră în compoziția proteinelor.
Determinarea concentrației transaminazelor în sânge este importantă în diagnosticarea și urmărirea mai multor boli, dar cel mai frecvent sunt utilizate pentru evaluarea funcției hepatice.

Uree serică
Uree serică este utilizată pentru evaluarea disfuncțiilor renale, dar oferă informații și despre funcția hepatică sau aportul proteic prin alimentație.

Creatinină serică
Creatinină serică reprezintă un test de sânge ce pune în evidență modul de funcționare al rinichilor, fiind testul de bază pentru diagnosticul insuficienţei renale acute.

25-OH Vitamina D
Vitamina D (25-OH Vitamina D) este termenul generic utilizat pentru a desemna Vitamina D2 sau ergocalciferolul și Vitamina D3 sau colecalciferolul.
Vitamina D stimulează absorbția intestinală a calciului și fosforului, resorbtia osoasă și mineralizarea.
În timp ce vitamina D este importantă pentru sănătatea musculo-scheletală, există date acumulate care sugerează că vitamina D poate fi, de asemenea, importantă pentru fertilitate, evoluția sarcinii și în alăptare. Schimbările semnificative ale metabolismului vitaminei D în timpul sarcinii, cum ar fi creșterea producției de calcitriol, „hormonul activ al vitaminei D”, susțîn rolul important al vitaminei D în acest context. Studiile observaționale arată că deficiența de vitamina D este un marker de risc pentru fertilitatea redusă și diferite complicații în timpul sarcinii și este asociată cu un conținut scăzut de vitamina D al laptelui matern. Un nivel mai crescut de vitamina D în sânge, poate îmbunătăți, de asemenea, simptomele atât ale ȘOP (sindromul ovarelor polichistice), cât și ale endometriozei - cele mai frecvente două afecțiuni care reduc fertilitatea feminină.

TSH
TSH este produs de hipofiză că răspuns la stimularea TRH sau la prezența unor nivele scăzute de hormoni tiroidieni – tiroxina (T4) și triiodotironină (T3).
Când controlul prin feed-back al hipofizei este redus datorită scăderii producției de hormoni tiroidieni (T3 și T4), TSH crește pentru a intensifica producția de hormoni tiroidieni. Această creștere apare în timp ce pacientul este asimtomatic și este astfel un indicator precoce și foarte sensibil pentru hipotiroidism.

Testare HIV: anti HIV 1+2/Ag. p24 HIV-1
Infecţia cu HIV poate fi asimptomatică (majoritatea pacienţilor nu prezintă semne clinice, până la 10 ani de la momentul infectării) sau se poate asocia cu o varietate de sindroame clinice nespecifice.
Anticorpii HIV și testarea antigenului HIV (p24) sunt teste pentru depistarea și diagnosticarea infecțiilor cu HIV.
Analiză  “Testare HIV: anti HIV 1+2/Ag. p24 HIV-1”, se efectuează metode imunoenzimatice (CLIA sau ELIȘA), cu un kit de generația a-IV, COMBO, care determină prezența anticorpilor anti-HIV I, anticorpilor anti-HIV ÎI precum și a antigenului p24 HIV I.  Sensibilitatea testului este de 100%, iar specificitatea este >/= 99.5%. Detecţia simultană a antigenului şi anticorpilor are drept rezultat o sensibilitate clinică mai mare în faza precoce de seroconversie.
Testarea se poate face începând cu ziua 12-26 după posibilă contactare a infecției cu virusul HIV.

Antigen HBs
Antigenul HBs este important din punct de vedere al diagnosticului, poate fi detectat prin diverse metode imunoenzimatice (ELIȘA/CLIA) permite punerea diagnosticului de infecție hepatică cu virus B.

Anticorpi anti-HCV
Virusul hepatic C (HCV) determină hepatită acută și boli hepatice cronice (la 80% dintre persoanele infectate), incluzând ciroză hepatică (la 10-20% dintre persoanele infectate) și hepatocarcinom (la 1-5% dintre persoanele infectate).
Perioada de incubare a virusului, până la apariția simptomelor clinice, este de 15-150 de zile. Investigația ”Anti-HCV”, detectează anticorpii împotriva virusului hepatitei C (HCV) în sânge.

Determinarea grupului sanguin și a Rh-ului
Cunoașterea grupei sanguine și a Rh-ului ambilor parteneri care vor realiza un cuplu prin căsătorie este foarte importantă pentru evaluarea unei posibile incopatibilități de Rh și/sau de grup sanguin în timpul sarcinii.

RPR / VDRL
Sifilisul este o boală contagioasă, complexă, determinată de infecția cu spirocheta Treponema pallidum.
Testele nontreponemice (RPR) oferta avantajele unei testări rapide și sunt singurele teste recomandate pentru monitorizarea evoluția bolii după tratament și evidentiarea reinfecției.

Profilul TORCH (Citomegalovirus: Anticorpi IgM/IgG, Rubella: Anticorpi IgM/IgG, Toxoplasma gondii: Anticorpi IgM/ IgG, Virus herpetic 1 și 2: Anticorpi IgM/IgG
Profilul TORCH este o metodă de screening prenatal, prin care este testată prezența anticorpilor IgM și IgG activi împotriva agenților infecțioși din spectrul TORCH. Se efectuează din sânge și nu necesită o pregătire specială înainte de recoltare.
TORCH este acronimul pentru Toxoplasmoză, „Other” (Listerioză, Sifilis, Varicelă, Parvovirus B19, Hepatită B, infecții cu alte virusuri hepatitice, HIV, infecția cu streptococii de grup B), Rubeolă, Citomegalovirus și Herpes, reprezintă gruparea celor mai frecvente infecții congenitale care pot determina mortalitate fetală și neonatală sau contribuie la morbidități ale copilului.
Majoritatea infecțiilor TORCH se manifestă cu simptome materne ușoare sau moderate, însă consecințele pentru făt pot fi grave, în ciuda tratamentului infecției materne, care de cele mai multe ori nu are nici un impact asupra evoluției infecției la făt. Manifestările clinice pot varia în funcție de agentul patogen și vârsta gestațională de la momentul expunerii.
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet de analize inainte de sarcina

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda