Pachet de verificare a starii de sanatate pentru femei

Reducere -27%
671 Lei   490 Lei

Acest profil de analize cuprinde o serie de investigații de prevenție care permit evaluarea modului în care funcționează diferite organe.
Screeningul reprezintă practic singura modalitate prin care se poate depista o afecțiune medicală, o anomalie care ar putea degenera într-un factor de risc sau într-o complicație severă.

Hemoleucograma completă este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate care oferă informații despre numărul și calitatea celulelor albe (leucocite), celulelor roșii (eritrocite sau hematii), trombocitelor (sau plachete). Este un test esențial pentru screening-ul/monitorizarea anemiei, al alergiilor, al infecțiilor.

VSH sau rata de sedimentare a eritrocitelor, este un test de sânge care poate oferi informați despre existență unei inflamații în corp. Această analiză nu este un instrument de diagnostic de sine stătător, dar vă ajuta medicul să diagnosticheze sau să monitorizeze progresul unei boli inflamatorii.

Calciul seric total și calciul ionic sunt teste utile pentru diagnosticarea și monitorizarea mai multor tipuri de afecțiuni care afectează oasele, rinichii, sistemul digestiv și glandele paratiroide.

Magneziul este un electrolit implicat în mai multe funcții din corp: controlul tensiunii arteriale, reglarea glicemiei, funcționarea adecvată a sistemului nervos, muscular și a inimii.

Sideremia este o investigație prin care se măsoară nivelul de fier din organism. Fierul este un mineral esențial pentru funcționarea celulelor roșii, care transportă oxigenul prin sânge. Un nivel prea scăzut de fier în sânge poate indica anemie, iar un nivel prea crescut de fier poate indica hemocromatoză.

Examenul sumar de urină este o analiză prin care urina este analizată din punct de vedere fizic (densitate, culoare, aspect), biochimic (pH, glucoză, bilirubină, urobilinogen, proteine, glucoză, hematii, leucocite, nitriți, corpi cetonici) și microscopic (sedimentul urinar). Este o analiză utilă pentru screeningul general al stării de sănătate și pentru diagnosticarea și monitorizarea a numeroase boli.

Glucoza serica (glicemie)
Glicemia reprezintă la concentrația glucozei (zahăr) din sânge. Determinarea glucozei serice este indicată pentru screening-ul, diagnosticul si monitorizarea diabetului zaharat și pentru diagnosticul hipoglicemiei.

TGO / AST și TGP / ALT
Transaminazele (sau aminotransferaze) sunt enzime implicate în sinteza aminoacizilor care intră în compoziția proteinelor.
Determinarea concentrației transaminazelor în sânge este importantă în diagnosticarea și urmărirea mai multor boli, dar cel mai frecvent sunt utilizate pentru evaluarea funcției hepatice.

Uree serică
Uree serică este utilizată pentru evaluarea disfuncțiilor renale, dar oferă informații și despre funcția hepatică sau aportul proteic prin alimentație.

Creatinina serică
Creatinina serică reprezintă un test de sânge ce pune în evidență modul de funcționare al rinichilor, fiind testul de bază pentru diagnosticul insuficienței renale acute.

TSH
TSH este produs de hipofiza ca răspuns la stimularea TRH sau la prezenta unor nivele scăzute de hormoni tiroidieni – tiroxina (T4) si triiodotironina (T3).
Când controlul prin feed-back al hipofizei este redus datorita scăderii producției de hormoni tiroidieni (T3 si T4), TSH creste pentru a intensifica producția de hormoni tiroidieni.
Aceasta creștere apare in timp ce pacientul este asimptomatic si este astfel un indicator precoce si foarte sensibil pentru hipotiroidism.

Proteine totale serice
Dozarea proteinelor serice este utilă pentru depistarea deficiențelor nutriționale, a afecțiunilor hepatice severe sau a pierderilor proteice.
Pacienții cu afecțiuni gastro-intestinale, hepatice sau renale pot face această analiză pentru a monitoriza boala și tratamentul.
Profilul lipidic cuprinde o serie de analize (colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, colesterol VLDL, lipide totale, trigliceride) prin care se măsoară nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Efectuarea acestor investigații este recomandată pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.

Colesterolul este un steroid sintetizat în special de către ficat și peretele intestinal. Din concentrația totala a colesterolului seric, doar 25% este obținut prin dieta. Deși colesterolul este indispensabil în procesul de sinteza al celulelor, un nivel crescut al acestuia crește riscul de boli cardiovasculare.
Nivelul de colesterol seric este crescut în hiperlipoproteinemii ereditare și în numeroase boli metabolice, însă, de cele mai multe ori, este rezultatul stilului de alimentație nesănătos.
Nivelul crescut de colesterol nu se manifesta prin simptomatologie și poate fi pus în evidență doar prin analize de sânge. Trigliceridele sunt o alta categorie de lipide prezente în circuitul sanguin. După masa, organismul transforma caloriile care nu îi sunt necesare în trigliceride și le stocheaza la nivelul celulelor grase. Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri diferite de lipide: trigliceridele stochează caloriile neutilizate și sunt rezerva de energie, iar colesterolul este folosit în sinteza celulelor și a anumitor hormoni.

25-OH Vitamina D
Vitamina D (25-OH Vitamina D) este termenul generic utilizat pentru a desemna Vitamina D2 sau ergocalciferolul si Vitamina D3 sau colecalciferolul.
Vitamina D stimuleaza absorbtia intestinala a calciului si fosforului, resorbtia osoasa si mineralizarea.
În timp ce vitamina D este importantă pentru sănătatea musculo-scheletală, există date acumulate care sugerează că vitamina D poate fi, de asemenea, importantă pentru fertilitate, evoluția sarcinii și în alăptare. Schimbările semnificative ale metabolismului vitaminei D în timpul sarcinii, cum ar fi creșterea producției de calcitriol, „hormonul activ al vitaminei D”, susțin rolul important al vitaminei D în acest context. Studiile observaționale arată că deficiența de vitamina D este un marker de risc pentru fertilitatea redusă și diferite complicații în timpul sarcinii și este asociată cu un conținut scăzut de vitamina D al laptelui matern. Un nivel mai crescut de vitamina D în sânge, poate îmbunătăți, de asemenea, simptomele atât ale SOP (sindromul ovarelor polichistice), cât și ale endometriozei - cele mai frecvente două afecțiuni care reduc fertilitatea feminină.

Anti-TPO (Anti-tiroidperoxidaza)
Tiroidperoxidaza (TPO) este o enzimă implicată în sinteza hormonilor tiroidieni catalizând oxidarea iodului de la nivelul resturilor de tirozină ale tiroglobulinei pentru sinteza triiodotironinei și a tiroxinei (tetraiodotironinei). TPO este o glicoproteină asociată membranei, este exprimată doar la nivelul tireoicitelor și este unul dintre cei mai importanți antigeni ai glandei tiroide.
Patologiile glandei tiroide sunt frecvent determinate de mecanisme autoimune cu producere de autoanticorpi. Anticorpii anti-TPO activează sistemul complement și sunt implicați în disfuncții ale glandei tiroide și în patogeneza hipotiroidismului.
Dozarea anticorpilor anti-TPO este cel mai sensibil marker pentru detectarea bolilor autoimune de tiroidă (tiroidită Hashimoto, mixedemul idiopatic și boala Graves). Valorile cele mai crescute de anti-TPO sunt observate la pacienți ce suferă de tiroidită Hashimoto. În această boală, anticorpii anti-TPO sunt prezenți în 90% dintre cazuri, confirmând originea autoimună a bolii. În boala Graves, anti-TPO sunt prezenți în 60 – 80% dintre cazuri.
Hipotiroidismul se asociază frecvent cu infertilitate, eșec de reproducere prin FIV, avort repetat, eșec de implantare, eșec de reproducere, în general, atât spontan cât și prin proceduri de reproducere asistată (inseminare, fertilizare).

Examen BABES-PAPANICOLAU in mediu lichid
Testul Babeș-Papanicolau sau examenul citologic cervico-vaginal constă în analiza unei probe de celule (frotiu) recoltate de pe suprafața colului uterin cu scopul de-a detecta celulele cervicale modificate (anormale) sau atipice. Testul Babeș-Papanicolau este una dintre metodele sigure de screening pentru cancerul cervical.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet de verificare a starii de sanatate pentru femei

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda