Pachet proces inflamator si infectios

Reducere -21%
107 Lei   85 Lei

Factor reumatoid cantitativ
Artrita reumatoidă (AR)

este una dintre cele mai comune boli autoimune sistemice ce afectează aproximativ 0.8 % din populație.

Factorul reumatoid este o categorie de autoanticorpi directionați împotriva regiunii Fc a IgG. Factorul reumatoid formează complexe imune cu IgG, contribuind astfel la evoluția bolii. Deși sunt imunoglobuline aparținând mai multor clase, cel mai frecvent în cadrul testelor de laborator este masurată fracția IgM. Factorul reumatoid este cel mai utilizat marker în poliartrita reumatoida, deşi are specificitate redusă – 60-70% și o sensibilitate redusă – 78% și este uneori negativ în poliartrita reumatoidă seronegativă.

Niveluri crescute de factor reumatoid sunt întâlnite în artrita reumatoidă (în 80% dintre cazuri) și sindrom Sjogren (prezent în 70% dintre cazuri). Cu cât nivelul de FR este mai crescut, cu atât este mai mare probabilitate de boala articulară distructivă. Crețteri ale nivelului de RF mai sunt întâlnite în infecții cu virus Epstein-Barr și Parvovirus și la ~ 5-10% din subiecții normali

ASLO testul de antistreptolizină O (ASLO) este un test de sânge care verifică o infecţie streptococică masurand anticorpii produşi de corp ca răspuns la o toxină cunoscută sub numele de streptolizina O. Testul ASLO poate ajuta medicul tău să determine dacă ai avut recent o infecţie streptococică prin măsurarea prezenţei anticorpilor antistreptolizinici din sângele tău.

Proteina C Reactiva cantitativa  este o proteina plasmatica, un reactant al fazei acute, ce creste atunci cand e prezenta inflamatia in organism.

Fibrogen

Fibrinogenul este o glicoproteină, sintetizată la nivelul ficatului și la nivelul plasmei, precum ;i a trombocitelor, acesta fiind alcătuit în proporție de 5% din hidrați de carbon.

Fibrinogenul este factorul principal al coagulării, alături de trombina, fiind  sintetizat la nivelul ficatului în concentrație de 50mg% / ora. Fibrinogenul se degradează la nivel hepatic sau la nivelul macrofagelor, termenul de injumatățire fiind de 3-5 zile.
 

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet proces inflamator si infectios

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda