Profil analize hepatice

Reducere -22%
127 Lei   99 Lei
Recoltare Gratuită

Analize cuprinse în pachet

  • TGO/ AST
  • TGP/ ALT
  • Electroforeza proteinelor serice
  • Proteine totale
  • Colesterol total
  • Colesterol LDL
  • Fibrinogen 

TGO/AST: aspartataminotrasnferaza(AST) este o enzimă ce se gasește  în mai multe țesuturi: miocard, ficat, mușchi scheletici, rinichi, pancreas, țesut cerebral, splină, fiind astfel un indicator mai puțin specific al funcției hepatice. Valorile AST si ALT cresc în aproape toate hepatopatiile, dar creșterea nivelului seric al AST poate fi întalnită și în numeroase afecțiuni extrahepatice, cu precadere în infarctul miocardic și în maladii ale mușchiului striat.

TGP/ALT: transaminaza glutampiruvica (TGP) sau alaninaminotransferaza (ALT) este o enzima ce se gasește  în principal în ficat (la nivelul celulei hepatice) și în ordine descrescătoare a concentrației în rinichi, miocard, muschi scheletici și pancreas.  ALT este mai specifică pentru afecțiunile hepatice decât AST. Această analiză se recomandă pentru: diagnosticul bolilor hepatice, diagnosticul diferențial al bolilor hepatobiliare și pancreatice, monitorizarea evoluției și a tratamentului hepatitei virale, diagnosticul diferențial între icterul hemolitic și cel hepatic.

Electroforeza proteinelor serice se recomandă în două condiții majore:

  • Screening;
  • Monitorizarea gamapatiilor monoclonale;

Proteinele totale, macromolecule alcătuite din aminoacizi sintetizate la nivel hepatic, cu un rol important în buna funcționare a organismului.
Creșterea nivelului proteinelor serice totale sunt întâlnite în stările de deshidratare, hemoconcentrare, hepatită virală C cronică, mielom multiplu și alte afecțiuni neoplazice de natură hematologică care determină producție crescută de proteine monoclonale (gamapatii monoclonale), boala Waldenstrom, colagenoze, poliartrită reumatoidă, sarcoidoza;

Colesterol - Colesterolul este o substanță cu structură chimică de sterol care intră în compoziția membranelor ce înconjoară și protejează ficatul, măduva spinării, creierul și alte țesuturi. O mare parte din colesterol este sintetizat de către ficat, iar ce este în exces se depozitează în organism, pe pereții vaselor de sânge, în timp ducând la apariția diferitelor tipuri de afecțiuni.  Lipoproteinele cu densitate scazuta (colesterolul LDL) se pot acumula in artere si iti pot limita sau bloca circulatia sangelui. Totusi, corpul are nevoie de putin colesterol, pentru o digestie sanatoasa si pentru a produce vitamina D si anumiti hormoni, insa cantitatile prea mari de colesterol sunt cele care ar trebui sa te ingrijoreze. Masurarea valorilor colesterolului LDL, colesterolului HDL si masurarea trigliceridelor iti va da, in urma aplicarii unei formule, un numar numit "colesterolul seric total". Valorile colesterolului seric il pot ajuta pe medic sa descopere riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare in urmatorii 10 ani.

Fibrinogenul este o glicoproteină, sintetizată la nivelul ficatului și la nivelul plasmei, precum și a trombocitelor, acesta fiind alcătuit în proporție de 5% din hidrați de carbon.
Fibrinogenul este factorul principal al coagulării, alături de trombina, fiind  sintetizat la nivelul ficatului în concentrație de 50mg% / ora. Fibrinogenul se degradează la nivel hepatic sau la nivelul macrofagelor, termenul de injumatățire fiind de 3-5 zile.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil analize hepatice

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda