Profil Analize Uzuale ECONOMIC 2

Reducere -12%
272 Lei   239,36 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

 • 1 zi lucrătoare

În fiecare an este recomandat de medic să efectuăm analizele medicale uzuale pentru a ne monitoriza sănătatea.

 

Analize cuprinse în pachetul Profil Analize Uzuale ECONOMIC 2:

 • Examen sumar urina + sediment
 • Sideremie
 • Magneziemie
 • Calciu Seric total
 • Trigliceride serice
 • LDH
 • HDL
 • LDL
 • Colesterol seric total
 • Lipide totale
 • VLDL
 • TGP/ALT
 • TGO/AST
 • Bilirubina totala
 • Glicemie
 • Uree
 • Creatinina
 • Acid uric
 • Timp Quick
 • VSH
 • Hemoleucograma completa

Informații suplimentare:

Sumarul de urina + sediment

Sumarul de urina reprezinta metoda prin care se analizeaza urina din punct de vedere fizic, chimic si microscopic. Sumarul de urina este o analiza completa de urina care include determinarea caracterelor fizice (culoare, aspect, greutate specifica), chimice (pH, proteine, glucoza, corpi cetonici, hematii, bilirubina, urobilinogen, leucocite, nitriti) si examenul microscopic al sedimentului. Modificarile care pot apare in sumarul de urina pot semnifica stari patologice ale aparatului urinar, hepatice sau metabolice

Cantitatea totala de fier din organism difera in functie de varsta si sex. Depozitele de fier scad in timpul perioadei de crestere. Dupa adolescenta nevoia de fier scade, barbatii prezentand o crestere graduala a depozitelor de fier pe parcursul vietii (au un minim de 50mg Fe/kgc). In schimb, femeile prezinta o pierdere continua de fier pana la menopauza (au ~35mg Fe/kgc); dupa menopauza femeile acumuleaza fier, intr-un mod liniar, ajungand la un nivel asemanator barbatilor. Sideremia scade in urmatoarele cazuri: anemia feripriva : dieta deficitara; absorbtie scazuta de fier: aclorhidrie, gastrectomie, boala celiaca, by-pass duodenal; pierdere cronica de sange; nevoi crescute de fier: sarcina, lactatie, perioada de crestere;  anemia din bolile cornice. Urmatoarele afectiuni sunt insotite de cresterea sideremiei: talasemie,  anemii sideroblastice, anemii hemolitice, hemocromatoza idiopatica si secundara (transfuzii multiple, tratament inadecvat cu fier, sunt porto-cav, dializa cronica etc.),  intoxicatie acuta cu fier (la copii), necroza hepatica severa si unele hepatopatii cronice.


Magneziemie

Magneziul este un element care, desi se gaseste in proportie mica in organism (0,05 % din greutatea totala a corpului), prezinta mare importanta din punct de vedere structural si functional. 70 % din cantitatea totala de magneziu a corpului uman (cca. 14 g) se afla in compozitia oaselor impreuna cu calciu si fosfor, iar restul este distribuit in tesuturile moi (in special muschii scheletici) si in diverse fluide. Actiunile calciului si magneziului sunt strans legate intre ele, deficitul unuia dintre aceste elemente influentand semnificativ metabolismul celuilalt. Din punct de vedere clinic, deficitul de magneziu determina afectiuni neuromusculare (slabiciune musculara, tremor, tetanie si convulsii), iar la nivelul cordului poate genera aritmii.


Calciu seric total

Calciul este componentul mineral major al oaselor. 99% din cantitatea de  calciu din organism se afla in oase si dinti, care constituie un rezervor imens pentru mentinerea nivelului calciului seric, iar restul este distribuit in lichidele biologice si tesuturi moi. Ionii de calciu joaca un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, contractia musculara, functia cardiaca si in procesele de coagulare. Concentratii anormale de calciu seric pot indica disfunctii paratiroidiene, boli ale oaselor, carcinoame, sindrom de malnutritie si malabsorbtie, carenta de vitamina D si boli renale.


Trigliceridele

Trigliceridele sunt grasimi (lipide) care se deplaseaza in sange si care pot fi stocate in tesuturile din organism. Atunci cand consumi mai multe calorii decat ai nevoie, organismul formeaza trigliceride si le stocheaza in celulele grase. Acest tip de lipide poate fi metabolizat ulterior pentru a crea energie. Alimentele bogate in grasimi cresc trigliceridele, dar zaharul si alcoolul au un efect si mai puternic. Orice valoare peste 150 miligrame per decilitru (mg/dl) este considerata mare si creste riscul de boala cardiaca si accident vascular cerebral. Valorile foarte mari (peste 500 mg/dl) pot duce la pancreatita (inflamarea pancreasului).


Colesterol

Colesterolul este o substanță cu structură chimică de sterol care intră în compoziția membranelor ce înconjoară și protejează ficatul, măduva spinării, creierul și alte țesuturi. O mare parte din colesterol este sintetizat de către ficat, iar ce este în exces se depozitează în organism, pe pereții vaselor de sânge, în timp ducând la apariția diferitelor tipuri de afecțiuni.  Lipoproteinele cu densitate scazuta (colesterolul LDL) se pot acumula in artere si iti pot limita sau bloca circulatia sangelui. Totusi, corpul are nevoie de putin colesterol, pentru o digestie sanatoasa si pentru a produce vitamina D si anumiti hormoni, insa cantitatile prea mari de colesterol sunt cele care ar trebui sa te ingrijoreze. Masurarea valorilor colesterolului LDL, colesterolului HDL si masurarea trigliceridelor iti va da, in urma aplicarii unei formule, un numar numit "colesterolul seric total" . Valorile colesterolului seric il pot ajuta pe medic sa descopere riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare in urmatorii 10 ani.


Lipide

Lipidele sunt substante organice grase care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Sunt clasificate prin densitatea lor in lipoproteine cu densitate mare (HDL), lipoproteine cu densitate scazuta (LDL) si lipoproteine cu densitate foarte scazuta (VLDL). Când nivelul de lipide din sânge depășește valorile normale, apar cazurile de hiperlipidemie. În timp, ele se vor depune pe pereții arteriali și apare ateroscleroză, apoi angina pectorala și infarctul miocardic. La nivelul creierului, pot apărea accidente vasculare cerebrale (hemoragii).


TGO/AST

Aspartataminotrasnferaza (AST) este o enzima ce se gaseste  in mai multe tesuturi: miocard, ficat, muschi scheletici, rinichi, pancreas, tesut cerebral, splina, fiind astfel un indicator mai putin specific al functiei hepatice. Valorile AST si ALT cresc in aproape toate hepatopatiile, dar cresterea nivelului seric al AST poate fi intalnita si in numeroase afectiuni extrahepatice, cu precadere in infarctul miocardic si in maladii ale muschiului striat.


TGP/ALT

Transaminaza glutampiruvica (TGP) sau alaninaminotransferaza (ALT) este o enzima ce se gaseste  in principal in ficat (la nivelul celulei hepatice) si in ordine descrescatoare a concentratiei in rinichi, miocard, muschi scheletici si pancreas.  ALT este mai specifica pentru afectiunile hepatice decat AST. Aceasta annliza se recomanda pentru: diagnosticul bolilor hepatice, diagnosticul diferential al bolilor hepatobiliare si pancreatice, monitorizarea evolutiei si a tratamentului hepatitei virale, diagnosticul diferential intre icterul hemolitic si cel hepatic.


Bilirubina totală

Testul de bilirubina masoara cantitatea de bilirubina din sange. In general, testul pentru stabilirea nivelului de bilirubina din sange este efectuat pentru a se monitoriza activitatea ficatului sau pentru depistarea unor boli precum icter, anemie si boli hepatice. Bilirubina este o substanta de culoare galben-maronie, produsa de catre bila. Bilirubina este formata prin distrugerea celulelor rosii (hematiile) imbatranite la nivelul ficatului, fiind eliminata din organism prin defecatie. Daca nivelul bilirubinei este mai mare decat normal, este un semn fie ca celulele rosii ale sangelui se descompun intr-un ritm neobisnuit, fie ca ficatul nu o poate metaboliza sau nu se poate elimina in mod corespunzator in intestin.


Glicemie

Nivelul zaharului din sange (glicemia) este un factor important in prevenirea complicatiilor cauzate de diabet.  In cazul unui om sanatos, valoarea glicemiei nu trebuie sa depaseasca 100 mg/dL. In cazul unei valori mai mari, analiza se repeta in trei zile diferite, pe nemancate si fara a bea apa. Daca in toate cele trei zile valorile sunt peste 126 mg/dL, medicul poate pune diagnosticul de diabet si poate comanda analize extinse suplimentare pentru consolidarea diagnosticului. Intre 100 si 125 mg/dL exista suspiciunea de prediabet care poate anunta instalarea diabetului de tip 2, dar care poate fi tratata prin regim alimentar strict si exercitii fizice.


Uree

Ficatul este locul principal de sintetizare a ureei, care difuzează apoi liber în lichidele organismului şi este eliminată în cea mai mare parte prin rinichi. Rinichii sanatosi elimina peste 90% din ureea pe care organismul o produce, astfel incat nivelurile masurate in sange pot sa arate cat de bine functioneaza rinichii unei persoane. Valorile mari ale ureei serice nitrogen pot sa indice: boala cardiovasculara, insuficienta cardiaca congestiva, un infarct miocardic recent, sangerari gastrointestinale, deshidratare, valori mari ale proteinelor, boala renala, insuficienta renala, un blocaj in tractul urinar, stres, un soc (fiziologic ori psihologic). Daca valoarea ureei serice nitrogen este mica, ea poate indica: insuficienta hepatica, malnutritie, o lipsa severa a proteinelor din alimentatia pacientului, hiperhidratarea organismului.


Creatinina

Creatinina serica este o analiza care poate indica o perturbare a functiei renale. Creatinina serica este un indicator mai specific si mai sensibil al functiei renale decat ureea. Valori crescute ale creatininei exprima boli acute sau cronice renale, cu afectarea filtrarii glomerulare, unele afectiuni hepatice, distrofii musculare, guta, neoplazii diverse. Valori scazute sunt intalnite in sarcina.


Acid uric

Acidul uric este o substanta chimica produsa atunci cand organismul nostru descompune alimentele care contin compusi organici numite purine. O mare parte din acidul uric este dizolvat in sange, filtrat prin intermediul rinichilor si apoi eliminat in urina. Uneori, corpul produce prea mult acid uric (nivelul seric crescut al acidului uric se numeste hiperuricemie) sau nu filtreaza o cantitate suficienta din el, adica nu elimina o cantitate suficienta. Hiperuricemia este numele afectiunii care apare atunci cand ai prea mult acid uric in corp. Aproximativ 1 din 5 persoane are un nivel ridicat al acidului uric. Acesta poate fi legat de atacurile de guta sau de dezvoltarea unor pietre la rinichi (calculi renali). Majoritatea oamenilor care au hiperuricemie (nivelul seric crescut al acidului uric) nu au niciun fel de simptome sau probleme conexe.

 • La femei, valorile normale ale acidului sunt: 2,4-6,0 mg/dl
 • La barbati, valorile normale ale acidului sunt: 3,4-7,0 mg/dl
 • La copii, valorile normale ale acidului sunt: 2,0-5,5 mg/dl

Timp de protrombina Quick

Test screening rapid, sensibil, pentru identificarea tulburărilor de coagulare ale căii extrinseci (factorii II, V, VII si X). Un timp de protrombina prelungit indica deficienta unuia sau mai multor factori de coagulare (I, II, V, VII, X) sau prezenta unui inhibitor. Testul se recomanda pentru: monitorizarea terapiei anticoagulante orale (warfarina); screeningul deficientelor congenitale sau dobandite ale factorilor II, V, VII, X si fibrinogenului; disfibrinogenemii; deficit de vitamina K; prezenta inhibitorilor fata de factorii de coagulare; screeningul preoperator al hemostazei.


VSH

VSH  sau viteza de sedimentare a hematiilor este un test care măsoară viteza cu care globulele roșii se depun la baza eprubetei de testare într-o oră. Cu cât se depun mai repede globulele roșii, cu atât este mai mare răspunsul inflamator al sistemului imunitar. Această analiză este importantă, deoarece atunci când proteine ​​anormale sunt prezente în sânge, de obicei din cauza inflamației sau infecției, acestea fac ca celulele sangvine roșii să se aglomereze și să se scufunde mai rapid, ceea ce duce la o valoare ridicată a VSH – VSH mare.


Hemoleucograma

Aceasta analiza complexa va oferi informatii despre urmatorii parametri: numar de leucocite, numar de eritrocite, concentratia de hemoglobina, hematocrit, indici eritrocitari, numar de trombocite si indici trombocitari. Hemograma este un test screening de baz. Analizarea parametrilor hematologici aduce informatii pretioase care ajuta medicul sa depisteze anumite disfunctionalitati in ciclul de viata a celulelor de sange, infectii acute, cronice sau alergii si sa sugereze setul de analize suplimentare necesar.

 

De ce este util acest profil de analize?

Este util pentru monitorizarea amanuntita a starii generale de sanatate si se recomanda efectuarea anuala atat pentru persoanele sanatoase cat si pentru pacientii cu diverse afectiuni.

 • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil Analize Uzuale ECONOMIC 2

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda