Profil de analize prenupțiale I (rapid )

Reducere -12%
59 Lei   51,92 Lei

Termen de execuție

  • 1 zi lucrătoare

  • RPR/VDRL
  • Testare HIV 1+2 (screening)
Pachetul include investigațiile standard solicitate pentru eliberarea certificatului prenupțiale, pentru screeningul infecției cu HIV și a sifilisului. Rezulatele se vor elibera în maxim o zi, dacă nu sunt necesare teste de confirmare suplimentare.
Sifilisul este o boala contagioasa, complexa determinata de infectia cu spirocheta Treponema pallidum.
Testele nontreponemice (RPR) oferta avantajele unei testari rapide si sunt singurele teste recomandate pentru monitorizarea evolutia bolii dupa tratament si evidentiarea reinfectiei.
Limitarile testelor nontreponemice sunt:  sensibilitate redusa, rezultate fals-pozitive datorita reactiilor incrucisate si rezultatele fals-negative datorita efectului de prozon (efectul de prozon este determinat de interferenta data de o concentratie prea mare a anticorpilor tinta in proba testata). Reactiile fals-pozitive pot fi determinate de: varsta inaintata a pacientului, boli autoimune, anticorpi heterofili etc. Incidenta rezultatelro fals-pozitive este 1-2% si nu este mai mare la femeile insarcinate comparativ cu populatia generala. In general, aproximativ 90% din rezultatele fals-pozitive au titru < 1/8. Rezultatele cronic-fals-pozitive persista mai mult de 6 luni si sunt de cele mai multe ori cu boli autoimune si boli inflamatorii cronice.
Investigația ”Testare HIV 1+2” se efectuează prin metoda imunocromatografie (test rapid). Testul permite depistarea anticorpilor anti-HIV 1 și 2. În “fereastră serologică” (adică 6-12 săptămâni de la contactul cu virusul HIV), virusul HIV se găseşte în sânge şi celelalte produse, dar anticorpii nu au apărut încă. Rezultatul obținut va fi fals-negativ.

 
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil de analize prenupțiale I (rapid )

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda