Profil screening pediatric

Reducere -10%
108 Lei   97 Lei
Recoltare Gratuită
  • Hemoleucograma completă
  • Calciu seric total
  • Glicemie
  • Proteina C Reactivă cantitativă
  • TGP / ALT
  • Creatinina serică
  • Sideremie

Hemoleucograma - Această analiză complexă va oferi informații despre următorii parametri: număr de leucocite, număr de eritrocite, concentrația de hemoglobina, hematocrit, indici eritrocitari, număr de trombocite și indici trombocitari.

Hemograma este un test screening de bază. Analizarea parametrilor hematologici aduce informații prețioase care ajută medicul sa depisteze anumite disfunctionalități în ciclul de viață a celulelor de sânge, infecții acute, cronice sau alergii și să sugereze setul de analize suplimentare necesar.

Calciu seric total - se determină pentru investigarea metabolismului oaselor atât în perioada de creștere cât și la adult, în boli endocrine, boli renale.

Glicemie - Nivelul zahărului din sânge (glicemia) - Este un factor important în prevenirea complicațiilor cauzate de diabet. În cazul unui om sănătos, valoarea glicemiei nu trebuie să depășească 100 mg/dL. În cazul unei valori mai mari, analiza se repetă în trei zile diferite, pe nemancate și fără a bea apă. Dacă în toate cele trei zile valorile sunt peste 126 mg/dL, medicul poate pune diagnosticul de diabet și poate comanda analize extinse suplimentare pentru consolidarea diagnosticului. Între 100 și 125 mg/dL există suspiciunea de prediabet care poate anunța instalarea diabetului de tip 2, dar care poate fi tratată prin regim alimentar strict și exerciții fizice.

Proteina C Reactiva cantitativă -  Este o proteina plasmatică, un reactant al fazei acute, ce crește atunci cand e prezentă inflamația în organism.

TGP/ALT: transaminaza glutampiruvica (TGP) sau alaninaminotransferaza (ALT) - Este o enzima ce se gasește  în principal în ficat (la nivelul celulei hepatice) și în ordine descrescătoare a concentrației în rinichi, miocard, muschi scheletici și pancreas.  ALT este mai specifică pentru afecțiunile hepatice decât AST. Această analiză se recomandă pentru: diagnosticul bolilor hepatice, diagnosticul diferențial al bolilor hepatobiliare și pancreatice, monitorizarea evoluției și a tratamentului hepatitei virale, diagnosticul diferențial între icterul hemolitic și cel hepatic.

Creatinină serică - Este o analiză care poate indica o perturbare a funcției renale. Creatinina serică este un indicator mai specific și mai sensibil al funcției renale decat ureea. Valori crescute ale creatininei exprimă boli acute sau cronice renale, cu afectarea filtrării glomerulare, unele afecțiuni hepatice, distrofii musculare, gută, neoplazii diverse. Valori scăzute sunt întâlnite în sarcină.

Sideremie - Reprezintă nivelul seric al fierului legat de transferină . Fierul are un rol important în transportul oxigenului către țesuturi.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil screening pediatric

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda