Profil hepatic

Reducere -27%
135 Lei   99 Lei
  • Bilirubina totală
  • Bilirubina direct
  • GGT (gamma GT)
  • Albumina serică
  • Lipaza
  • Electroforeza proteinelor serice
  • Proteine totale serice

Investigațiile pentru evaluarea funcției hepatice sunt teste de sânge utilizate pentru a ajuta la diagnosticarea și monitorizarea bolilor sau leziunilor hepatice. Testele măsoară nivelurile anumitor enzime și proteine.

Unele dintre aceste analize măsoară cât de bine își îndeplinește ficatul funcțiile normale de producere a proteinelor și de curățare a bilirubinei, un produs rezultat din descompunerea eritrocitelor (celulelor roșii din sânge). Alte teste ale funcției hepatice măsoară enzimele pe care celulele hepatice le eliberează ca răspuns la leziuni sau boli.

Albumina și proteinele totale

Albumina este una dintre numeroasele proteine produse în ficat. Corpul tău are nevoie de aceste proteine pentru a lupta împotriva infecțiilor și pentru a îndeplini alte funcții. Niveluri mai mici decât cele normale de albumină și proteine totale pot indica leziuni sau boli hepatice.

Bilirubina este o substanță produsă în timpul descompunerii normale a globulelor roșii. Bilirubina trece prin ficat și este excretată în scaun. Nivelurile crescute de bilirubină (icter) pot indica leziuni sau boli hepatice sau anumite tipuri de anemie.

Gamma-glutamiltransferaza (GGT) este o enzimă din sânge. Când ficatul este afectat, GGT se poate ajunge în fluxul sanguin. Niveluri mai mari decât cele normale pot indica afectarea ficatului sau a căilor biliare.

Lipaza este un tip de enzimă digestivă care ajută corpul să digere grăsimile. Cea mai mare parte a lipazei este produsă în pancreas, un organ situat în spatele părții inferioare a stomacului. 
O concentrație redusă de lipază în sânge este normală. Dacă celulele pancreasului sunt deteriorate, ele vor elibera cantități mai mari de lipază. Deci, niveluri ridicate de lipază în sânge pot indica pancreatită sau un alt tip de boală pancreatică. 

Electroforeza proteinelor serice este o metodă de separare a proteinelor în funcție de sarcina electrică, dimensiune și forma lor netă.
Electroforeza proteinelor serice se face cel mai adesea pentru diagnosticarea și monitorizarea unei game largi de afecțiuni printre care: afecțiuni hepatice, renale, evaluarea statusului nutrițional, detectarea gamapatiilor  monoclonale.

Rezultatele anormale ale testelor funcției hepatice nu indică întotdeauna o boală hepatică.
 

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil hepatic

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda