Profil Imunograma

Reducere -10%
103 Lei   92,70 Lei
Recoltare Gratuită
Imunoglobulinele (IgA, IgM, IgG)

Imunoglobulinele (sau anticorpii) sunt glicoproteine produse de organism ca răspuns la un antigen (virusuri, bacterii sau alte microorganisme) şi au proprietatea de a se cupla specific cu antigenul inductor şi de a-i anihila acţiunea nocivã. În cazul în care organismul este expus din nou la același antigen, sistemul imunitar își ”reamintește” că a mai intrat în contact cu acest antigen, determină producerea rapidă de anticorpi și previne reinfecția.

Există mai multe categorii de imunoglobuline:

Imunoglobulinele G (IgG) - Funcţia esenţialã a IgG este neutralizarea toxinelor bacteriene.  IgG activeazã sistemul complement şi produce liza celulelor bacteriene şi a particulelor virale. Este singura clasă de imunoglobuline care poate traversa bariera transplacentară astfel încât anticorpii IgG ai mamei protejează fătul în timpul sarcinii și în primele sale luni de viață.

Imunoglobulinele A (IgA) - se gãsesc atât în plasma sanguinã, cât şi în secreţiile externe: salivarã, lacrimalã, gastricã vaginalã, intestinalã, biliarã, pancreaticã, lactatã. Rolul lor cel mai important ar fi acela de a îndepãrta cantitãţile mici de antigene, provenite din alimente sau antigenele solubile ale microorganismelor, absorbite în circulaţia generalã.

Imunoglobulinele M (IgM) - Cea mai mare parte a anticorpilor IgM este produsă de organism în stadiul timpuriu al rãspunsului imun primar faţã de un antigen.


Recomandări pentru dozarea de imunoglobuline:

§ Evaluarea deficienţelor sistemului imunitar
§ Estimarea riscului de infecţii
§ Evaluarea şi monitorizarea gamapatiilor

Valorile crescute ale imunoglobulinelor se întâlnesc în boli hepatice (hepatite, ciroză), boli ale țesutului conjunctiv și infecții acute și cronice, în gamapatii monoclonale (mielom multiplu, amiloidoză primară sistemică etc.).
Valori scăzute se întâlnesc la pacienții cu imunodeficiențe primare sau secundare.
Pentru a interpreta o valoare crescută a imunoglobulinelor (dacă este creștere monoclonală sau policlonală) este necesară efectuarea electroforezei proteinelor serice.
 
IgA seric
IgG seric
IgE seric
IgM seric
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil Imunograma

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda