Profil inflamator/imunitate

Reducere -10%
298 Lei   268,20 Lei
Recoltare Gratuită
Componență profil:
 • Hemoleucogramă completa
 • VSH
 • Proteina C Reactiva cantitativa
 • D-Dimeri
 • IgG seric
 • IgM seric
 • IgA seric
 • 25 hidroxi vitamina D

 

DESCRIERE

Sistemul imunitar este format din mai multe celule și organe care conlucrează întru apărarea organismului împotriva agresiunilor externe și prevenirea ulterioară a infecțiilor.

Dozarea imunoglobulinelor (IgA, IgM, IgG) este importantă pentru evaluarea deficiențelor sistemului imunitar.

Ca parte a răspunsului imun, inflamația joacă un rol important în apărarea organismului împotriva patogenilor precum virusuri, bacterii, fungi și paraziți și implică în primul rând o reacție inflamatorie locală. Reacțiile inflamatorii locale pot fi însoțite de sinteza unor proteine numiți reactanți de fază acută. Totuși, activarea inadecvată a proceselor inflamatorii poate determina o serie de condiții patologice, de exemplu bolile autoimune se declanșează când sistemul imunitar atacă celulele și țesuturile proprii pentru că le consideră non-self (străine) sau proliferarea tumorală și metastazele pot avea loc când citokinele proinflamatorii ”creează” un mediu favorabil progresiei cancerului.

Hemoleucograma completă este o investigație utilizată pentru evaluarea generală a stării de sănătate pentru că permite detectarea mai multe patologii printre care infecții, anemie, leucemie.

În cadrul acestei investigații, sunt evaluate mai multe componente ale sângelui:
 • Globulele roșii (eritrocite, RBC) care transportă oxigenul;

 • Globulele albe (leucocite, WBC) care sunt elemente cheie ale sistemului imunitar;

 • Hemoglobina care este proteina ce leagă oxigenul de la nivelul eritrocitelor;

 • Hematocritul reprezintă volumul ocupat de globulele roșii în raport cu volumul probei de sânge;

 • Plachetele (trombocitele, PLT) sunt implicate în procesul de coagulare.

Proteina C reactivă (CRP) este un biomarker al inflamației. Concentrațiile serice ale CRP cresc rapid (chiar mai mult de 100 de ori) ca răspuns la inflamație sau leziuni tisulare.

VSH sau viteza de sedimentare a eritrocitelor se bazează pe proprietatea globulelor roșii de a se depune după ce sângele recoltat din vena a fost amestecat cu un anticoagulant. Este un test nespecific, putând fi modificat de orice proces inflamator, necrotic sau autoimun ce alterează structura proteinelor plasmatice. VSH-ul nu este o investigație specifică și nu poate pune un diagnostic de boala, ci indică medicului că undeva în organism exista o infecție acută sau cronică, o boală cronică neinfecțioasă sau o dereglare a funcției normale a unor organe interne (ficat, rinichi, plămâni etc).

Plasma, în mod normal, nu conține D-Dimeri în concentrații detectabile, iar nivelurile crescute de D-Dimeri sunt asociate cu stări de hipercoagulare sau fibrinoliză excesivă.

Numeroase studii de specialitate au demonstrat faptul că un nivelul seric scăzut de 25-OH vitamina D este asociat cu susceptibilitate la infecții respiratorii acute.

25-OH vitamina D susține producția peptidelor antimicrobiene ca răspuns la stimuli bacterieni și virali. Și metaboliții vitaminei D induc mecanisme antimicrobiene înnăscute (stimularea autofagocitozei și sinteza speciilor reactive de azot și oxigen). Studiile epidemiologice intervenționale și de observație oferă dovezi că deficiența de vitamina D poate conferi un risc crescut de infecție cu gripă și tract respirator.

 • Promoția lunii
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

 
În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance, Asirom, Medoc.
Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ AssistanceAnalize Medicale Generali AsigurăriSignal IdunaAsirom
Medoc

Scrie un review


close

Profil inflamator/imunitate

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda