Profil Pediatric functii hepatice

Reducere -30% nou
150 Lei   105 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

 • 1 zi lucrătoare

Profil analize medicale pentru evaluarea funcțiilor hepatice la copii.

Analize cuprinse în acest profil de investigații:
 
 • Hemoleucogramă completă
 • Fibrinogemie
 • TGO/AST
 • TGP/ALT
 • Bilirubină directă
 • Bilirubină totală
 • Fosfatază alcalină
 • Proteine Totale
 • Examen sumar urină + sediment


Descriere analize:

Hemoleucograma completa este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate și diagnosticul diverselor afecțiuni hematologice și nehematologice ce consta in masurarea urmatorilor parametrii:

 • număr de leucocite;
 • număr de eritrocite;
 • hemoglobina;
 • hematocrit;
 • concentrația de hemoglobină;
 • indici eritrocitari: volumul eritrocitar mediu (VEM), hemoglobina eritrocitară medie (HEM), concentrația medie de hemoglobină (CHEM) și lărgimea distribuției eritrocitare (RDW);
 • număr de trombocite și indici trombocitari: volum trombocitar mediu (VTM) și lărgimea distribuției trombocitare (PDW);
 • formula leucocitară;
 • număr de reticulocyte

Hemoleucograma completă este o investigație care aduce argumente etiologice şi în funcţie de variaţiile leucocitare şi plachetare.Bolile alergice determină creșterea numărului de eozinofile (leucocite sanguine cu granule specifice mari, egale, roz-portocalii la colorația May Grünwald-Giemsa): sunt atrase prin chemotactism spre focarul inflamator de substanțe secretate de bazofile/mastocite, inhibă substanțele vasoactive ca histamina, eliberate de mastocite la locul reacției alergice.Alergiile se manifestă când sistemul imunitar reacționează la contactul cu o anumită substanță, cum ar fi polenul, veninul de albine, părul de animale, alimente etc.Sistemul imunitar produce anticorpi, cu rol de protectie. În timpul unei alergii, sistemul imunitar produce anticorpi care identifică un anumit alergen ca fiind dăunator, chiar dacă el nu este. La contactul cu alergenul, reacția sistemului imunitar poate declanșa o serie de manifestări precum rinita, edeme ale feței și limbii, mâncărimi ale ochilor, urticarie.

Fibrinogenul este o glicoproteina, sintetizata la nivelul ficatului și la nivelul plasmei, precum si a trombocitelor, acesta fiind alcătuit in proportie de 5% din hidrati de carbon.

Fibrinogenul este factorul principal al coagularii, alaturi de trombina, fiind  sintetizat la nivelul ficatului in concentratie de 50mg% / ora. Fibrinogenul se degradeaza la nivel hepatic sau la nivelul macrofagelor, termenul de injumatatire fiind de 3-5 zile.

TGO/AST: aspartataminotrasnferaza (AST) este o enzima ce se gaseste  in mai multe tesuturi: miocard, ficat, muschi scheletici, rinichi, pancreas, tesut cerebral, splina, fiind astfel un indicator mai putin specific al functiei hepatice. Valorile AST si ALT cresc in aproape toate hepatopatiile, dar cresterea nivelului seric al AST poate fi intalnita si in numeroase afectiuni extrahepatice, cu precadere in infarctul miocardic si in maladii ale muschiului striat.

Transaminaza glutampiruvica (TGP) sau alaninaminotransferaza (ALT) este o enzima ce se gaseste  in principal in ficat (la nivelul celulei hepatice) si in ordine descrescatoare a concentratiei in rinichi, miocard, muschi scheletici si pancreas.  ALT este mai specifica pentru afectiunile hepatice decat AST. Aceasta analiza se recomanda pentru: diagnosticul bolilor hepatice, diagnosticul diferential al bolilor hepatobiliare si pancreatice, monitorizarea evolutiei si a tratamentului hepatitei virale, diagnosticul diferential intre icterul hemolitic si cel hepatic.

Bilirubina totala - Testul de bilirubina masoara cantitatea de bilirubina din sange. In general, testul pentru stabilirea nivelului de bilirubina din sange este efectuat pentru a se monitoriza activitatea ficatului sau pentru depistarea unor boli precum icter, anemie si boli hepatice. Bilirubina este o substanta de culoare galben-maronie, produsa de catre bila. Bilirubina este formata prin distrugerea celulelor rosii (hematiile) imbatranite la nivelul ficatului, fiind eliminata din organism prin defecatie. Daca nivelul bilirubinei este mai mare decat normal, este un semn fie ca celulele rosii ale sangelui se descompun intr-un ritm neobisnuit, fie ca ficatul nu o poate metaboliza sau nu se poate elimina in mod corespunzator in intestin.

Concentrații mărite ale fosfatazei alcaline se gasesc la nivelul tractului biliar, al sistemului osos si la nivelul ficatului. Un nivel  ridicat sau scazut al fosfatazei alcaline poate insemna o afectiune hepatica sau osoasă. Este recomandat să includem această analiză în verificarea funcțiilor hepatice, mai ales pentru diagnosticarea afectiunilor hepatice, in special pentru diagnosticul diferential al acestora. 

Proteinele totale serice, macromolecule alcătuite din aminoacizi sintetizate la nivel hepatic, cu un rol important în buna funcționare a organismului.
Creșterea nivelului proteinelor serice totale sunt intalnite in starile de deshidratare, hemoconcentrare, hepatita virala C cronica, mielom multiplu si alte afectiuni neoplazice de natura hematologica care determina productie crescuta de proteine monoclonale (gamapatii monoclonale), boala Waldenstrom, colagenoze, poliartrita reumatoida, sarcoidoza;

Sumarul de urina este o metoda prin care se analizeaza urina din toate punctele de vedere. Sumarul de urina este o analiza completa de urina care determină caracterele fizice (culoare, aspect, greutate specifica), chimice (pH, proteine, glucoza, corpi cetonici, hematii, bilirubina, urobilinogen, leucocite, nitriti) si examenul microscopic al sedimentului. Modificarile care pot apare in sumarul de urina pot semnifica stari patologice ale aparatului urinar, hepatice sau metabolice. Este un test utilizat atat pentru screening cat si pentru diagnostic.

 

 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Promoția lunii
 • Review-uri (0)

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:


Scrie un review


close

Profil Pediatric functii hepatice

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda