Profil screening boli parazitare

Reducere -12%
395 Lei   347,60 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

  • 3 - 8 zile lucrătoare

  • IgE specific la Ascaris (p1)
  • Antigen Giardia - ELISA
  • Echinococcus granulosus: Anticorpi IgG
  • Cisticercoza (Taenia solium): Anticorpi IgG
  • Toxocara canis: Anticorpi IgG
  • Toxoplasma: Anticorpi IgG (cantitativ)
  • Toxoplasma: Anticorpi IgM
  • Examen coproparazitologic


Diagnosticul serologic al bolilor parazitare

Diagnoscul bolilor parazitare se realizeaza prin identificarea organismului parazit in tesut sau in produse de excretie. O astfel de metoda de diagnosticare nu poate fi aplicata pentru toxoplasmoza sau toxocaroza, in care parazitul se localizeaza in profunzimea tesuturilor si nu este recomandata pentru dignosticul primar in cisticercoza sau echinococoza in care tehnicile disponibile pentru obtinerea materialului biologic sunt invazive.

Dozarea anticorpilor poate fi utila ca si indicator al infectiei parazitare. Un rezultat pozitiv, pentru un pacient neexpus anterior la parazit sau care a calatorit recent intr-o tara endemica pentru respectiva patologie, poate fi interpretat ca si indicator pentru o infectie recenta. Dozare anticorpilor anti-parazit este un indicator al infectiei, dar care nu poate fi catalogata ca fiind acuta sau cronica. Nivelul anticorpilor scade lent dupa tratament, dar, in general, persista 6 luni – cativa ani, in functie de parazit.

Dozarea anticorpilor de tip IgM si IgA pot fi utila in determinarea timpului initial al infectiei doar pentru infectia cu Toxoplasma gondii, dar nu este recomandata pentru alta boala parazitara. Daca este suspectata infectia parazitara si examenul produsilor de excretie (materii fecale, urina etc.) nu poate fi realizat sau este negativ, sunt recomandate teste serologice corespondente pentru dozarea anticorpilor de tip IgG. Dozarea anticorpilor de tip IgA, IgM sau IgE nu are valoare diagnostica. Daca rezultatul obtinut la dozarea anticorpilor de tip IgG este negativ, un rezultat pozitiv pentru anticorpi de tip IgA, IgM sau IgE este, in general, fals-pozitiv si nu ar trebui luat in considerare in decizia terapeutica a pacientului.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil screening boli parazitare

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda