Profil sifilis - serologie

Reducere -10%
184 Lei   165,60 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

  • 1-5 zile lucrătoare

Analize incluse:

  • Profil sifilis - serologie
  • Confirmare TPHA
  • RPR/VDRL
  • Treponema pallidum: Anticorpi IgG
  • Treponema pallidum: Anticorpi IgM

Sifilisul este o boală contagioasă, complexă determinată de infecția cu spirocheta Treponema pallidum. 

Treponema pallidum este o bacterie gram-negativă, obligat anaerobă ce nu poate fi cultivată pe mediile de cultură obișnuite. Infecția este sistemică și boala se caracterizează prin perioade de latenta. Diagnosticul se face pe baza testelor serologice, iar tratamentul se face cu antibiotice uzuale.

De asemenea, Treponema pallidum poate traversa placenta, putând instaura infecția luetica a produsului de concepție, cauzând afectarea în diferite grade în această perioadă: moartea fătului, maladia abortivă, hipertrofia fetală, decese perinatale, neonatale, modificări morfopatologice fetale: icter, hemoragii, hepato-splenomegalie, modificări osoase şi de dentiţie.

Sifilisul congenital este o boală infecţioasa cauzată de trecerea prin bariera placentară a spirochetei, de la mama infectată la făt, în timpul vieții intrauterine și este rezultatul ineficienței filtrelor serologice sau al contaminării în timpul sarcinii.
Testele serologice utilizate pentru diagnosticarea infecției treponemice sunt împârțite în două categorii: nontreponemice  - pentru screening (RPR, VDRL)  și treponemice – pentru confirmare (TPHA, FTA-ABS, Western blot, EIA etc.). 

Testele nontreponemice oferă avantajele unei testări rapide și sunt singurele teste recomandate pentru monitorizarea evoluției bolii după tratament și evidențiarea reinfecției.

Limitările testelor nontreponemice sunt:  sensibilitate redusă, rezultate fals-pozitive datorită reacțiilor încrucișate și rezultatele fals-negative datorită efectului de prozon (efectul de prozon este determinat de interferența dată de o concentrație prea mare a anticorpilor țintă în proba testată).

Reacțiile fals-pozitive pot fi determinate de: vârsta înaintată a pacientului, boli autoimune, anticorpi heterofili etc. Incidența rezultatelor fals-pozitive este 1-2% și nu este mai mare la femeile însărcinate comparativ cu populația generală. În general, aproximativ 90% din rezultatele fals-pozitive au titru < 1/8.

Rezultatele cronic-fals-pozitive persistă mai mult de 6 luni și sunt de cele mai multe ori cu boli autoimune și boli inflamatorii cronice. 

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil sifilis - serologie

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda