Test Panorama

Reducere -12%
2100 Lei   1848 Lei

Metodă de execuție

  • Secvențiere

Recipient recoltare

  • Kit special

Material biologic

  • Sânge total

Transport (Temp °C)

  • Ambient

Stabilitatea probei

  • 20-25 °C: 7 zile

Termen de execuție

  • 10-15 zile lucratoare

Centrifugare

  • NU

Pentru informații privind testele genetice, cât și pentru consultul pre-testare vă puteți adresa specialiștilor noștri:
E-mail: consult.genetic@clinica-sante.ro
Telefon: 0773.975.894 (Luni-Vineri în intervalul orar 8.00-16.30)
Call Center: *8787

Consultul genetic post-testare este GRATUIT!

În cazul unui rezultat pozitiv pentru confirmare oferim " Cultura și analiza cromozomilor din lichid amniotic" GRATUIT.
Recoltarea se face de către un medic cu specialitatea MMF, iar taxa de recoltare o suporta pacienta.
Se recomandă a se face împreună cu cariotipul din lichid amniotic și testul rapid "QF-PCR din lichid amniotic" care la fel va fi platit de pacientă.

(!) Testul se recoltează de luni până vineri. Nu uita să ne spui în secțiunea ''Observații'', în momentul finalizării comenzii,  la ce centru Clinica Sante dorești să faci recoltarea și pe ce dată.

Testul Panorama presupune recoltarea unei probe de sânge matern, este non-invaziv și nu prezintă niciun risc nici pentru făt, nici pentru mamă.


Reducerea de 12% este valabilă la plasarea unei comenzi online. Nu se cumulează cu alte oferte și promoții. Clinica Sante își rezervă dreptul de a modifica și / sau suspenda oricând perioada în care oferă 12% reducere pentru investigația Test Panorama, iar aceste modificări intră în vigoare numai după aducerea la cunoștință publicului prin publicarea lor pe pagina de internet www.analizeonline.ro

Oferim testul de Cariotip din Lichid Amniotic - cultura și analiza cromozomilor din lichid amniotic GRATUIT pentru orice test Panorama pozitiv.

Test Panorama - Laborator Clinica SanteVezi broșura

Ce este Testul Panorama?

Panorama este un test screening prenatal non-invaziv ce presupune izolarea ADN-ului fetal din sângele matern pentru a analiza, prin secvențiere, anumite anomalii cromozomiale ale fătului (aneuploidii ale cromozomilor 13, 18, 21, X).

Căror persoane se adresează acest test?

Testul se adresează femeilor însărcinate (minim 9 saptămâni de sarcină), indiferent de vârstă/rasă. Testul a fost validat pe sarcinile gemelare, pe mame-surogat sau pe sarcinile concepute cu ovule donate.

Este singurul test validat pentru:

  • primul trimestru de sarcină (începând cu săptămâna 9)
  • screeningul triploidiei
  • sindromul geamănului dispărut

Alte metode utilizate pentru screeningul prenatal (amniocenteză sau biopsia vilozităților coriale) sunt invazive și prezintă risc de avort spontan. 
Testul Panorama presupune recoltarea unei probe de sânge matern , este non-invaziv și nu prezintă niciun risc nici pentru făt, nici pentru mamă.

TESTUL PANORAMA are cea mai mare acuratețe în determinarea sexului fetal - Specificitate și sensibilitate >99% începând cu săptămâna 9 de sarcină.
 

Ce determină?

Sindromul Down (T21)
Trisomia 21 este determinata de o copie suplimentara a cromozomului 21 si mai este numita Sindrom Down. Este cea mai comuna cauza genetica a retardului mental si are o incidenta de 1 la 830 de nasteri. Indivizii cu sindrom Down au un fenotip particular si retard mental cu un IQ mediu de 50. Unii copii cu sindrom Down pot asocia defecte cardiace sau ale altor organe care pot implica interventii chirurgicale sau tratament.

Sindromul Edwards (T18)
Trisomia 18 este determinata de o copie suplimentara a cromozomului 18 si mai este denumita si Sindrom Edwards. Are o incidenta de 1 la 7500 de nasteri și determina retard mental sever. Majoritatea copiilor nascuti cu trisomie 18 au defecte multiple severe care afectează creierul, inima și alte organe. Subdezvoltarea fătului în timpul sarcinii este comună și mulți bebeluși se nasc prematur. Dintre bebelușii născuți, cei mai mulți mor în primul an de viața. Bebelușii care supraviețuiesc prezintă dizabilitate intelectuală severă și probleme de dezvoltare.

Sindromul Patau (T13)
Trisomia 13 este determinata de o copie suplimentară a cromozomului 13 si mai este denumita si Sindrom Patau. Are o incidență de 1 la 22700 de nașteri vii și determină retard mental sever. Majoritatea copiilor născuți cu trisomie 13 au defecte multiple severe ce afectează creierul și alte organe. Mulți copii sunt născuți prematur. Dintre bebelușii născuți vii, majoritatea mor în timpul primului an de viață.

Monozomia X
Monosomia X este determinata de absenta unui cromozom X si mai este denumita si sindrm Turner. Aceasta conditie afecteaza doar fetele si are o incidenta de 1 la 5000 nascuti vii. Fetele cu monosomia X au o inaltime mai mica decat media. Unele fete au afectiuni cardiace, probleme de auz, probleme minore de invatare. In cele mai multe cazuri, indivizii cu monosomie X sunt infertili.

Triploidia
Triploidia este determinata de o copie suplimentara a tuturor cromozomilor. Anomaliile sunt deseori prezente atat la placenta cat si la fat. Are o incidenta de 1 la 1000 de sarcini de trimestrul I; majoritatea fetusilor cu triploidie sunt avortati spontan sau se nasc prematur. Dintre acei rari copii nascuti vii, majoritatea mor in primul an de viata. Femeile ce poarta o sarcina cu un fat cu triploidie sufera de diverse complicatii in timpul sarcinii precum preeclampsie, stari de voma, sangerari excesive, afectiuni ale placentei.

Trisomiile cromozomilor sexualli
Sindromul Kinefelter, Sindromul Jacobs, Sindromul Triplu X vor fi raportate pe rezultat daca vor fi identificate.

Zigotia
Se evalueaza pentru sarcinile gemelare; testul de zigotie determina daca gemenii sunt monozigoti(identici) sau dizigoti(non-identici).

Nota: pentru gemenii dizigoți va fi efectuat doar screening-ul pentru Trisomia 13, Trisomia 18 și Trisomia 21

Test Panorama - Laborator Clinica Sante Pret Vezi broșura

Află mai mult

  • Promoția lunii
  • Accesarea rezultatelor on-line
  • Interpretarea rezultatelor
  • Ghid de recoltare (recomandări)
  • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
  • Companii private de asigurări
  • Review-uri (0)

 
Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.

Clinica Sante Analize Allianz Tiriac asigurari private
Clinica Sante Analize Omniasig asigurari private
Clinica Sante Analize Signal Iduna asigurari private
Clinica Sante Analize Generali
Clinica Sante Analize Premia Asigurări
Clinica Sante Analize Europ Assistance asigurari private
Clinica Sante Analize ASIROM asigurari private
Clinica Sante Analize MEDOC asigurari private

Scrie un review


close

Test Panorama

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda