Antigen Helicobacter pylori din materii fecale

Reducere -12%
75 Lei   66 Lei
Recoltare Gratuită

Metodă de execuție

 • Imunocromatografie

Recipient recoltare

 • Coprorecoltor

Material biologic

 • Materii fecale

Cantitate minimă

 • 5 g

Transport (Temp °C)

 • Refrigerat

Stabilitatea probei

 • 2-8 °C:<2 zile-20 °C: >30 zile

Termen de execuție

 • 1 zi lucrătoare

Investigații de laborator din specimen fecal recomandate în tulburări gastrointestinale

Helicobacter pylori este un bacil gram-negativ, spiralat, prezența căruia este asociată cu gastrită, ulcer gastric sau duodenal. Aproximativ 50% din populația globală este purtătoare a acestei bacterii. 80% dintre purtători sunt asimptomatici.

Helicobacter pylori prezintă un mod unic de adaptare la condițiile din stomac. Sucul gastric este un lichid cu o puternică reacție acidă. Helicobacter pylori secretă urează, enzima care convertește ureea din sucul gastric în bicarbonat și amoniac și are drept rezultat neutralizarea sucului gastric.

Căile de transmitere ale bacteriei nu sunt pe deplin elucidate, dar sunt acceptate transmiterea oral-orală sau fecal-orală.

Dozarea anticorpilor pentru H. pylori este un indicator bun pentru depistarea infecției. Pentru a discrimina o infecție activă de una pasivă, este recomandat testul Antigen Helicobacter pylori din materii fecale.

Helicobacter pylori este agentul cauzal al gastritei cronice active, ulcerului duodenal și dispepsiei non ulceroase. În literatura de specialitate este sugerată asocierea dintre infecția cu Helicobacter pylori și anemia prin carență de fier de cauză necunoscută.

Este o bacterie gram-negativă, microaerofilă, oxidazo-, catalazo- şi ureazo-pozitivă, mobilă prin prezenţa flagelilor la una dintre extremităţi. Bacteria colonizează mucoasa gastrică şi induce un important răspuns inflamator, aderenţa acesteia la mucoasă având un rol foarte important, atât în colonizare, cât şi în persistenţa pe termen lung în stomacul uman.

Aproximativ 50% din populație este purtătoare a bacteriei Helicobacter pylori. Screeningul/tratamentul pentru H. pylori este recomandat doar pentru pacienții simptomatici.

În cursul infecției, Helicobacter pylori determină un răspuns imun și sunt produse diverse clase de anticorpi specifici: IgA, IgM și IgG. Prezența anticorpilor de tip IgA și IgM sunt asociate cu infecția acută, iar anticorpii de tip IgG indică o infecție cronică și pot persista mulți ani post-infecție.

Anticorpii de tip IgA se pozitivează la câteva saptămâni după contactarea infecției și se mențin pozitivi o perioadă. Prezența anticorpilor de tip IgA anti-H. pylori este corelată cu gastrita activă.

Recomandări pentru efectuarea testelor serologice:

 • Dozare anticorpi IgA/IgG pentru screeningul infecției cu Helicobacter pylori la pacienți cu simtomatologie caracteristică (gastrită, ulcer duodenal, dispepsie etc.);
 • Dozare anticorpi IgA/IgG pentru screeningul infecției cu Helicobacter pylori în anemii prin carență de fier de cauză necunoscută;
 • Dozare de anticorpi IgA pentru screeningul infecției cu Helicobacter pylori la copii (anticorpii de tip IgA prezinta o sensibilitate si specificitate superioara pentru screeningul infecției față de anticorpii de tip IgG);
 • Dozare de anticorpi IgA pentru screeningul acute cu Helicobacter pylori la copii <1 an (anticorpii de tip IgA sunt un marker mai fidel deoarece anticorpii de tip IgG pot fi prezenți datorită transferului transplacentar de la mamă).
 • Promoția lunii
 • Accesarea rezultatelor on-line
 • Interpretarea rezultatelor
 • Ghid de recoltare (recomandări)
 • Analize într-un laborator privat, certificat și acreditat
 • Companii private de asigurări
 • Review-uri (0)

Rezultatele analizelor sunt disponibile în trei paşi simpli:
1. Identificaţi codul unic de pe buletinul de analize;
2. Accesaţi secţiunea REZULTATE;
3. Completaţi cele două câmpuri (CNP şi Cod Buletin), autentificați-vă şi vizualizaţi istoricul vizitelor la laborator.
Interpretarea rezultatelor se face în context clinic.

În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:

În centrele de analize interacționați cu personal medical specializat în recoltarea probelor atât de la adulți, cât și de la copii. Analizele medicale se lucrează cu grijă și profesionalism în laboratoare Clinica Sante, acreditat RENAR.

Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări: Allianz Țiriac, Uniqua Asigurări, Generali, Signal Iduna, Europ Assistance, Asirom, Medoc.
Analize Medicale Allianz Tiriac Analize Medicale Uniqa Asigurari Analize Medicale Europ AssistanceAnalize Medicale Generali AsigurăriSignal IdunaAsirom
Medoc

Scrie un review


close

Antigen Helicobacter pylori din materii fecale

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda