-
1-3 zile lucrătoare
Efectuarea profilului este recomandată pentru screeningul afecțiunilor tiroidiene și conține următoarele analize: TSH, FT4, anti-TG, anti-TPO.
Afecțiunile glandei tiroide includ o varietate de tulburări care se manifestă fie printr-o sinteza redusă a hormonilor tiroidieni (hipotiroidism), fie prea crescută (hipertiroidism). Tulburările tiroidiene pot afecta ritmul cardiac, starea de spirit, nivelul de energie, metabolismul, sănătatea oaselor, sarcina și multe alte funcții ale organismului.
Unele afecțiuni ale tiroidei sunt de tip autoimun și se datorează faptului că sistemul imunitar al organismului atacă glanda tiroidă (și se produc anticorpi anti-tiroglobulină, anti-tiroidperoxidază, anti-receptor TSH etc.).
Hipertiroidismul
Hipertiroidismul poate determina boala Graves, care are mai multe simptome printre care: hipersudoratie (transpiratie în exces), aritmie (bătăi neregulate ale inimii), scădere în greutate, exoftalmie și schimbări de dispozitie: depresie, nervozitate, anxietate, instabilitate emoțională.
Hipertiroidismul este mai frecvent diagnosticat la femei, incidența acestuia crescând odată cu vârsta pacientelor.
Hipotiroidismul
Simptomele hipotiroidismului pot include oboseala, creșterea în greutate, depresia, dezvoltarea anormală a oaselor și încetinirea creșterii. Cea mai frecventă cauză este autoimună.
Tiroidita Hashimoto
Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună și reprezintă o inflamație a glandei tiroide. Poate provoca gușă (umflarea gâtului din cauza unei glande tiroide mărite) și alte simptome.
Tumorile tiroidiene
Nodulii tiroidieni și adenoamele, excrescențe mici, necanceroase, încep în stratul celular care căptușește suprafața interioară a glandei tiroide. Adenomul în sine poate secreta hormoni tiroidieni și poate provoca hipertiroidism.
Cancerul tiroidian
Cancerul tiroidian apare mai des la persoanele care au fost expuse la cantități mari de radiații. Cu toate acestea, poate apărea și la cei fără factori de risc cunoscuți. Există patru tipuri principale de cancer tiroidian: cancerul tiroidian papilar, cancerul tiroidian folicular, cancerul tiroidian anaplazic (sau nefirențiat) și cancerul tiroidian medular.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.