-
14 zile lucrătoare
Penicilina este unul dintre antibioticele cel mai larg recomandate. Face parte din categoria beta-lactamelor și include mai multe medicamente: Penicilina G, nafcilina, oxacilina, dicloxacilina, ampicilina, amoxicilina, carbenicilina, ticarcilina și piperacilina. Este utilizată în tratamentul infecțiilor cutanate, otice, sinusale și ale tractului respirator superior.
Adevărata alergie (de tip I, anafilicatic, mediată IgE) la penicilină este rară: frecvența cazurilor de anafilaxie este 1-5 per 10000 cazuri în terapia cu penicilină. Hipersensibilitatea, totuși, este cea mai importantă reacție adversă care se manifestă prin greață, vărsături, prurit, urticarie, edem laringian și, în cele din urmă, colaps cardiovascular.
Hipersensibilitatea imediatã la penicilinã produce circa 500 decese/an/glob. Reacţia este declanşatã de penicilina nativã sau de derivaţii rezultaţi din degradarea ei (acidul peniciloic, acidul penicilenic).
Anticorpii anti-penicilinã aparţin izotipurilor IgE şi IgG4 şi se gãsesc chiar în serul persoanelor netratate cu penicilinã. Probabil cã sinteza lor a fost indusã de penicilina din carne. Originea penicilinei este în masa micelianã de la fabricile de antibiotice, care se adaugã în hrana animalelor, ca stimulator al creşterii.
Alergia la Amoxicilină
Amoxicilina este un antibiotic din clasa beta-lactamelor, aparținând grupului penicilinelor (amino-peniciline) de semi-sinteză cu spectru "lărgit".
Are efect bactericid, acționând la nivelul peretelui celulei bacteriene prin inhibarea biosintezei substanțelor din structura peretelui.este susceptibiula de degradare, sub influența beta-lactamazei, o enzimă secretată de bacterii. Din acest motiv se asociază cu acid clavulanic un inhibitor al β-lactamazei.
Este utilizată în tratamentul infecțiilor respiratorii, digestive, uro-genitale, tegumentelor, cardio-vasculare, sistemului nervos, osteo-articulare.
Este un medicament din categoria A, în clasificarea realizată de Berglund și colab. (Acta Obst. Gynecol Scand., suppl.126, 1984): medicamente folosite de un număr mare de femei gravide fără a fi produs efecte definite asupra procesului reproducerii).
Se poate administra în siguranță la femeile care alăptează. Este un medicament din grupa II (medicamente care trec în lapte, dar nu influențează sugarul, la doze terapeutice).
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.