Imunograma

Reducere -15%
135 Lei   115 Lei

Imunoglobulinele (sau anticorpii) sunt glicoproteine produse de organism ca răspuns la un antigen (virusuri, bacterii sau alte microorganisme) şi au proprietatea de a se cupla specific cu antigenul inductor şi de a-i anihila acțiunea nocivă. În cazul în care organismul este expus din nou la același antigen, sistemul imunitar își ”reamintește” că a mai intrat în contact cu acest antigen, determină producerea rapidă de anticorpi și previne reinfecția.

Există mai multe categorii de imunoglobuline:

Imunoglobulinele G (IgG) - Funcția esențială a IgG este neutralizarea toxinelor bacteriene.  IgG activează sistemul complement și produce liza celulelor bacteriene şi a particulelor virale. Este singura clasă de imunoglobuline care poate traversa bariera transplacentară astfel încât anticorpii IgG ai mamei protejează fătul în timpul sarcinii și în primele sale luni de viață.

Imunoglobulinele A (IgA) - se găsesc atât în plasma sanguină, cât şi în secrețiile externe: salivarã, lacrimalã, gastricã vaginalã, intestinalã, biliarã, pancreaticã, lactatã. Rolul lor cel mai important ar fi acela de a îndepãrta cantitãţile mici de antigene, provenite din alimente sau antigenele solubile ale microorganismelor, absorbite în circulaţia generalã.

Imunoglobulinele M (IgM) - Cea mai mare parte a anticorpilor IgM este produsă de organism în stadiul timpuriu al răspunsului imun primar fată de un antigen.

Imunoglobulinele E (IgE) - denumirea de IgE vine de la “eritem”, deoarece aceastã clasã de anticorpi este unul din mediatorii reacţiilor vasculare eritematoase. Concentrația serică a IgE creste în parazitoze și în stările alergice.


Recomandări pentru efectuarea imunogramei:
  • Evaluarea şi monitorizarea gamapatiilor
  • Evaluarea deficienţelor sistemului imunitar
  • Evaluarea reacţiilor alergice, edemelor

Valorile crescute ale imunoglobulinelor se întâlnesc în boli hepatice (hepatite, ciroză), boli ale țesutului conjunctiv și infecții acute și cronice, în gamapatii monoclonale (mielom multiplu, amiloidoză primară sistemică etc.).
Valori scăzute se întâlnesc la pacienții cu imunodeficiențe primare sau secundare.
Pentru a interpreta o valoare crescută a imunoglobulinelor (dacă este creștere monoclonală sau policlonală) este necesară efectuarea electroforezei proteinelor serice.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Imunograma

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda