Pachet analize bune pentru inima

Reducere -18%
392 Lei   320 Lei
Hemoleucograma completă este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate care oferă informații despre numărul și calitatea celulelor albe (leucocite), celulelor roșii (eritrocite sau hematii), trombocitelor (sau plachete). Este un test esențial pentru screening-ul/monitorizarea anemiei, al alergiilor, al infecțiilor.

Profilul lipidic cuprinde o serie de analize (colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, colesterol VLDL, lipide totale, trigliceride) prin care se măsoară nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Efectuarea acestor investigații este recomandată pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.
Colesterolul este un steroid sintetizat în special de către ficat și peretele intestinal. Din concentrația totală a colesterolului seric, doar 25% este obținut prin dieta. Deși colesterolul este indispensabil în procesul de sinteza al celulelor, un nivel crescut al acestuia crește riscul de boli cardiovasculare.
Nivelul de colesterol seric este crescut în hiperlipoproteinemii ereditare și în numeroase boli metabolice, însă, de cele mai multe ori, este rezultatul stilului de alimentație nesănătos.
Nivelul crescut de colesterol nu se manifesta prin simptomatologie și poate fi pus în evidență doar prin analize de sânge. Trigliceridele sunt o alta categorie de lipide prezente în circuitul sanguin. După masa, organismul transforma caloriile care nu îi sunt necesare în trigliceride și le stocheaza la nivelul celulelor grase. Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri diferite de lipide: trigliceridele stochează caloriile neutilizate și sunt rezerva de energie, iar colesterolul este folosit în sinteza celulelor și a anumitor hormoni.

TSH
TSH este produs de hipofiza ca răspuns la stimularea TRH sau la prezenta unor nivele scăzute de hormoni tiroidieni – tiroxina (T4) si triiodotironina (T3).
Cand controlul prin feed-back al hipofizei este redus datorita scaderii producției de hormoni tiroidieni (T3 si T4), TSH creste pentru a intensifica productia de hormoni tiroidieni. Aceasta crestere apare in timp ce pacientul este asimtomatic si este astfel un indicator precoce si foarte sensibil pentru hipotiroidism.

NT-proBNP
Peptidul natriuretic de tip B sau cerebral este un peptid mic, inelat, sintetizat de inimă pentru a regla tensiunea arterială și a homeostaziei circulatorii. Aceast peptid este stocat și secretat predominant din granulele membranare din ventriculul inimii într-o forma biologic inactivă (proBNP). Odată eliberat din inimă ca răspuns la expansiunea volumului ventricular sau la suprasarcină prin presiune, fragmentul N-terminal (NT) de 76 de aminoacizi (NT-proBNP) este scindat rapid de enzime corina și furina pentru a elibera peptidul activ de 32 aminoacizi (BNP). 
Atât BNP, cât și NT-proBNP sunt markeri ai distensiei atriale și ventriculare datorită presiunii intracardice crescute. New York Heart Association (NYHA) a dezvoltat un sistem de clasificare funcțională în patru etape pentru insuficiența cardiacă congestivă, pe baza severității simptomelor. Studiile au demonstrat că concentrațiile serice crescute de BNP și NT-proBNP sunt corelate cu severitatea disfuncţiei ventriculare stângi, fiind astfel un markeri cu valoare prognostică a insuficienței cardiace cronice pe baza clasificării NYHA.

Recomandări pentru efectuarea testului:
-    Instrument în diagnosticarea insuficienței cardiace congestive (inclusiv în evaluarea gradului de severitate) şi în detectarea afecţiunilor cardiace de severitate medie

Creatinkinaza (CK)
Creatinkinaza (CK sau creatinfosfokinaza) este o enzimă care catalizează interconversia creatinei în creatin fosfat printr-o reacţie reversibilă, cu consum (şi respectiv descompunere) de ATP. Creatinkinaza se găseşte în concentraţii crescute în miocard şi muşchii scheletici şi, în concentraţii mult mai mici, la nivelul creierului.
Aproximativ 80%  din  activitatea  creatinkinazei  în  miocard  e reprezentată de izoenzima CK-MM, CK-MB reprezentând doar 20% (este relativ specifică miocardului). Creșterea CK la valori de  peste  două  ori  mai  mari  peste  dublul limitei  superioare  a normalului  şi  o activitate CK-MB  de  peste  5%  din  activitatea totală a CK sunt sugestive pentru infarct miocardic. Mai mult, o creștere  succesivă  cu  50%  a  valorilor  CK,  pe  probe  de  sânge recoltate  la  interval  de  4-12  h,  sunt  extrem  de  sugestive  pentru confirmarea diagnosticului de IMA (infarct miocardic acut).

Recomandări pentru efectuarea testului:
-    diagnosticul și monitorizarea miopatiilor
-    diagnosticul infarctului miocardic acut

Proteina C Reactivă HS (high sensitive)
Proteina C HS este un biomarker al inflamatiei. Concentratiile serice ale CRP HS cresc rapid (chiar mai mult de 100 de ori) ca raspuns la inflamatie sau leziuni tisulare.
Dozarea CRP HS este mult mai specifica decat dozarea CRP in inflamatiile cronice.
CRP HS este recomandat de multiple ghiduri ca si biomarker pentru evaluarea riscului de ateroscleroza.
 
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet analize bune pentru inima

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda