Pachet de analize trimestrul II sarcina

Reducere -15%
272 Lei   230 Lei
Testele pentru supravegherea sarcinii sunt analize de rutină și sunt recomandate tuturor femeilor însărcinate, cu scopul de-a evalua starea generală de sănătate a mamei. 

Hemoleucograma completă 
Este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate care oferă informații despre numărul și calitatea celulelor albe (leucocite), celulelor roșii (eritrocite sau hematii), trombocitelor (sau plachete). Este un test esențial pentru screening-ul/monitorizarea anemiei, al alergiilor, al infecțiilor. 

Timp Quick, Activitatea de protrombină, INR
TQ evaluează activitatea factorilor implicați pe calea extrinssecă și comună a coagulării.

APTT (Timpul de tromboplastină parțial activat)
APTT este un test funcțional care evaluează "calea intrinsecă" și "comună" a coagulării.

Glucoza serică (glicemie)
Glucoza serică (parametru important pentru a identifica un posibil diabet gestațional sau un diabet zaharat tip I ori tip II, nedepistat anterior sarcinii).

TGO / AST și TGP / ALT
Transaminazele (sau aminotransferaze) sunt enzime implicate în sinteza aminoacizilor care intră în compoziția proteinelor. Determinarea concentrației transaminazelor în sânge este importantă în diagnosticarea și urmărirea mai multor boli, dar cel mai frecvent sunt utilizate pentru evaluarea funcției hepatice.

Uree serică
Uree serică este utilizată pentru evaluarea disfuncțiilor renale, dar oferă informații și despre funcția hepatică sau aportul proteic prin alimentație.

Creatinina serică
Creatinina serică reprezintă un test de sânge ce pune în evidență modul de funcționare al rinichilor, fiind testul de bază pentru diagnosticul insuficienței renale acute.

TSH
TSH este produs de hipofiza ca răspuns la stimularea TRH sau la prezența unor nivele scăzute de hormoni tiroidieni – tiroxina (T4) si triiodotironina (T3). Când controlul prin feedback al hipofizei este redus datorita scăderii producției de hormoni tiroidieni (T3 si T4), TSH crește pentru a intensifica producția de hormoni tiroidieni. Aceasta creștere apare în timp ce pacientul este asimptomatic și este astfel un indicator precoce și foarte sensibil pentru hipotiroidism.

Sideremie (fier seric)
Sideremia este o investigație prin care se măsoară nivelul de fier din organism. Fierul este un mineral esențial pentru funcționarea celulelor roșii, care transportă oxigenul prin sânge. Un nivel prea scăzut de fier în sânge poate indica anemie, iar un nivel prea crescut de fier poate indica hemocromatoză.

Examen sumar urină+sediment
Examenul sumar de urină este o analiză prin care urina este analizată din punct de vedere fizic (densitate, culoare, aspect), biochimic (pH, glucoză, bilirubină, urobilinogen, proteine, hematii, leucocite, nitriți, corpi cetonici) și microscopic (sedimentul urinar). Este o analiză utilă pentru screeningul general al stării de sănătate și pentru diagnosticarea și monitorizarea a numeroase boli.

Hemoglobina glicozilată (HbA1c)
Hemoglobina glicozilată (HbA1c) evaluează media glicemiilor pe ultimele trei luni. Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii și crește riscul apariției complicațiilor atât pentru făt cât și pentru mamă, reprezentate prin macrosomie, preeclamsie sau naștere prematură. Acesta dispare de obicei după naștere, dar determină un risc mai mare de apariție a diabetului ulterior, atât la mama cât și la făt. Detectarea timpurie a hiperglicemiei la femeia însărcinată și intervenția terapeutică în timp util asigură succesul final al sarcinii, evitând complicațiile materne și fetale.
 
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet de analize trimestrul II sarcina

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda