Pachet de verificare a starii de sanatate pentru barbati

Reducere -20%
361 Lei   290 Lei
Spre deosebire de femei, care vin la control periodic, cei mai mulți bărbați merg la doctor atunci când o problema de sănătate începe deja sa se manifeste. Acest profil de analize cuprinde o serie de investigații de prevenție care permit evaluarea modului în care funcționează diferite organe (rinichi, ficat, pancreas, prostată etc.). Screening-ul reprezintă practic singura modalitate prin care se poate depista o afecțiune medicala, o anomalie care ar putea degenera într-un factor de risc sau într-o complicație severă.

Hemoleucograma completă este un test de screening pentru evaluarea stării de sănătate care oferă informații despre numărul și calitatea celulelor albe (leucocite), celulelor roșii (eritrocite sau hematii), trombocitelor (sau plachete). Este un test esențial pentru screening-ul/monitorizarea anemiei, al alergiilor, al infecțiilor.

VSH sau rata de sedimentare a eritrocitelor, este un test de sânge care poate oferi informați despre existență unei inflamații în corp. Această analiză nu este un instrument de diagnostic de sine stătător, dar vă ajuta medicul să diagnosticheze sau să monitorizeze progresul unei boli inflamatorii.

Glucoza serică (glicemie)
Glicemia reprezintă la concentrația glucozei (zahăr) din sânge. Determinarea glucozei serice este indicată pentru screening-ul, diagnosticul si monitorizarea diabetului zaharat și pentru diagnosticul hipoglicemiei.

TGO / AST și TGP / ALT
Transaminazele (sau aminotransferaze) sunt enzime implicate în sinteza aminoacizilor care intră în compoziția proteinelor.
Determinarea concentrației transaminazelor în sânge este importantă în diagnosticarea și urmărirea mai multor boli, dar cel mai frecvent sunt utilizate pentru evaluarea funcției hepatice.

GGT (gamma GT)
Gamma-glutamil transferaza (GGT) este o enzima care se gaseste in multe organe in organism, cu cele mai mari concentratii în hepatocit. Creșteri marcate ale activității GGT pot apărea în hepatite cronice, ficat gras, retenție biliară, boli pancreatice etc.

Uree serică
Uree serică este utilizată pentru evaluarea disfuncțiilor renale, dar oferă informații și despre funcția hepatică sau aportul proteic prin alimentație.

Creatinina serică
Creatinina serică reprezintă un test de sânge ce pune în evidență modul de funcționare al rinichilor, fiind testul de bază pentru diagnosticul insuficienţei renale acute.

Acid uric seric
Determinarea nivelului de acid uric in organism este recomandată atunci când se se suspecteaza prezența unei afectiuni medicale precum leucemie, insuficienta renală și pentru monitorizarea tratamentului gutei
Examenul sumar de urină este o analiză prin care urina este analizată din punct de vedere fizic (densitate, culoare, aspect), biochimic (pH, glucoză, bilirubină, urobilinogen, proteine, glucoză, hematii, leucocite, nitriți, corpi cetonici) și microscopic (sedimentul urinar). Este o analiză utilă pentru screeningul general al stării de sănătate și pentru diagnosticarea și monitorizarea a numeroase boli.

Examenul sumar de urină este o analiză prin care urina este analizată din punct de vedere fizic (densitate, culoare, aspect), biochimic (pH, glucoză, bilirubină, urobilinogen, proteine, glucoză, hematii, leucocite, nitriți, corpi cetonici) și microscopic (sedimentul urinar). Este o analiză utilă pentru screeningul general al stării de sănătate și pentru diagnosticarea și monitorizarea a numeroase boli.

TSH
TSH este produs de hipofiza ca raspuns la stimularea TRH sau la prezenta unor nivele scazute de hormoni tiroidieni – tiroxina (T4) si triiodotironina (T3).
Cand controlul prin feed-back al hipofizei este redus datorita scaderii productiei de hormoni tiroidieni (T3 si T4), TSH creste pentru a intensifica productia de hormoni tiroidieni. Aceasta crestere apare in timp ce pacientul este asimtomatic si este astfel un indicator precoce si foarte sensibil pentru hipotiroidism.

Profilul lipidic cuprinde o serie de analize (colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, colesterol VLDL, lipide totale, trigliceride) prin care se măsoară nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Efectuarea acestor investigații este recomandată pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.
Colesterolul este un steroid sintetizat în special de către ficat și peretele intestinal. Din concentrația totala a colesterolului seric, doar 25% este obținut prin dieta. Deși colesterolul este indispensabil în procesul de sinteza al celulelor, un nivel crescut al acestuia crește riscul de boli cardiovasculare.
Nivelul de colesterol seric este crescut în hiperlipoproteinemii ereditare și în numeroase boli metabolice, însă, de cele mai multe ori, este rezultatul stilului de alimentație nesănătos.
Nivelul crescut de colesterol nu se manifesta prin simptomatologie și poate fi pus în evidență doar prin analize de sânge. Trigliceridele sunt o alta categorie de lipide prezente în circuitul sanguin. După masa, organismul transforma caloriile care nu îi sunt necesare în trigliceride și le stocheaza la nivelul celulelor grase. Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri diferite de lipide: trigliceridele stochează caloriile neutilizate și sunt rezerva de energie, iar colesterolul este folosit în sinteza celulelor și a anumitor hormoni.

PSA (antigen specific prostatic)
PSA (Antigenul specific de prostata) este un marker tumoral pentru cancerul de prostata. 
In afara de cancerul de prostata, niveluri serice crescute de PSA se întâlnesc in hiperplazia benigna de prostata si inflamații ale altor țesuturi genito-urinare adiacente.
 
  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet de verificare a starii de sanatate pentru barbati

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda