Pachet screening prostata

Reducere -14%
99 Lei   85 Lei

Cancerul de prostată se regăsește printre cele mai frecvente afecțiuni oncologice, fiind des întâlnită la persoanele de sex masculin cu vârsta de peste 50 de ani și este a doua cauză de deces în rândul afecțiunilor oncologice, după cancerul pulmonar. În etapele inițiale ale dezvoltării sale, cancerul de prostată evoluează asimptomatic și poate fi depistat printr-un test de screening - testarea PSA.

PSA (Antigenul specific de prostată) este un marker tumoral pentru cancerul de prostată.

În afara de cancerul de prostată, niveluri serice crescute de PSA se întâlnesc în hiperplazia benignă de prostată și inflamații ale altor țesuturi genito-urinare adiacente.

Free PSA este forma necomplexată de PSA. Această formă reprezintă o fracțiune mai mică la pacienții cu cancer prostatic netratat decât la cei cu hipertrofie benignă de prostată.

Raportul dintre PSA liber și PSA total poate face diferențierea între cancerul prostatic și hipertrofia benignă: acest raport aduce informații adiționale ce ajută la reducerea numărului de biopsii inutile, în special pentru PSA cu valori între 4 - 10 ng/ml (specificitate crescută); de asemenea, poate crește numărul de cancere depistate chiar dacă valorile PSA sunt normale și se situează între 2 - 4 ng/ml (sensibilitate crescută). Acest raport scade continuu în decadel ce preced diagnosticul cancerului prostatic, contribuind la detectia timpurie a acestuia.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Pachet screening prostata

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda