Profil screening diabet

Reducere -25%
261 Lei   195 Lei
Hemoglobina glicozilată (HbA1c)
Hemoglobina glicozilată (HbA1c) evaluează media glicemiilor pe ultimele trei luni. Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii și crește riscul apariției complicațiilor atât pentru făt cât și pentru mamă, reprezentate prin macrosomie, preeclamsie sau naștere prematură. Acesta dispare de obicei după naștere, dar determină un risc mai mare de apariție a diabetului ulterior, atât la mama cât și la făt. Detectarea timpurie a hiperglicemiei la femeia însărcinată și intervenția terapeutică în timp util asigură succesul final al sarcinii, evitând complicațiile materne și fetale.

Profilul lipidic cuprinde o serie de analize (colesterol total, colesterol HDL, colesterol LDL, colesterol VLDL, lipide totale, trigliceride) prin care se măsoară nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Efectuarea acestor investigații este recomandată pentru evaluarea riscului de boli cardiovasculare.
Colesterolul este un steroid sintetizat în special de către ficat și peretele intestinal. Din concentrația totala a colesterolului seric, doar 25% este obținut prin dieta. Deși colesterolul este indispensabil în procesul de sinteza al celulelor, un nivel crescut al acestuia crește riscul de boli cardiovasculare.
Nivelul de colesterol seric este crescut în hiperlipoproteinemii ereditare și în numeroase boli metabolice, însă, de cele mai multe ori, este rezultatul stilului de alimentație nesănătos.
Nivelul crescut de colesterol nu se manifesta prin simptomatologie și poate fi pus în evidență doar prin analize de sânge. Trigliceridele sunt o alta categorie de lipide prezente în circuitul sanguin. După masa, organismul transforma caloriile care nu îi sunt necesare în trigliceride și le stocheaza la nivelul celulelor grase. Trigliceridele și colesterolul sunt tipuri diferite de lipide: trigliceridele stochează caloriile neutilizate și sunt rezerva de energie, iar colesterolul este folosit în sinteza celulelor și a anumitor hormoni.

Indicele HOMA (rezistența la insulină)
Rezistența la insulina este definită ca starea în ale carei condiții nivelurile de insulinemie eficiente la subiecții normali nu produc efectele biologice obișnuite.
Rezistenta la insulina este asociata cu o serie de factori de risc vascular, alcătuind impreuna sindromul metabolic.

Conform ATP III (Adult Treatment Panel III),  diagnosticul sindromului metabolic este asigurat daca sunt prezenți trei sau mai mulți dintre următorii cinci factori de risc:

1. Obezitate abdominală: circumferința taliei >102 cm la bărbați si >88 cm la femei.
2. Nivel al trigliceridelor serice >150 mg/dl
3. Nivel al HDL-colesterolului seric <40 mg/dl la bărbați și < 50 mg/dl la femei
4. Presiune arterială >=130/ >= 85 mm Hg
5. Glicemia >= jeun >=110 mg/dl (în plasma venoasă)

Examen sumar urină+sediment
Examenul sumar de urină este o analiză prin care urina este analizată din punct de vedere fizic (densitate, culoare, aspect), biochimic (pH, glucoză, bilirubină, urobilinogen, proteine, hematii, leucocite, nitriți, corpi cetonici) și microscopic (sedimentul urinar). Este o analiză utilă pentru screeningul general al stării de sănătate și pentru diagnosticarea și monitorizarea a numeroase boli.

  • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Profil screening diabet

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda