-
2-3 zile lucrătoare
Cel mai bun indicator al rezervelor de vitamina D din corp este măsurarea nivelului seric de vitamina D. Astfel, este importantă dozarea de vitamina D înainte de inițierea tratamentului pentru că doza zilnică de vitamina D depinde de statusul curent al nivelului de vitamina D (nivel normal sau deficit).
Dozarea 25-OH vitaminei D este importantă pentru că niveluri peste 100 ng/ml de vitamina D sunt toxice și pot determina confuzie, apatie, stări de vomă, dureri abdominale, deshidratare, hipercalcemie.
Un simplu test de sânge pentru vitamina D este vital pentru oasele puternice, funcția imunitară sănătoasă și starea de spirit.
Deși numită vitamină, vitamina D este de fapt un hormon care este activat de soarele de pe piele. Vitamina D este esențială pentru rezistența oaselor, deoarece vă ajută intestinele să absoarbă calciul. Cu toate acestea, vitamina D joacă un rol important și în funcția imunitară, precum și în multe boli cronice și sănătatea mintală.
Multe persoane au niveluri scăzute de vitamina D cu simptome, inclusiv slăbiciune musculară, modificări de dispoziție și oboseală. Persoanele care au pielea închisă la culoare, precum și cele care nu petrec mult timp în aer liber riscă în special să aibă o vitamina D scăzută.
Cantități mici de vitamina D pot fi obținute din alimente, în special pește gras, ouă și orice aliment care a fost consolidat cu vitamina D. Dacă sunteți deficienți de vitamina D, este puțin probabil să vă puteți îmbunătăți nivelul numai prin alimente.
Dacă vi se pare că aveți vitamina D insuficientă sau deficitară, atunci nu sunteți singuri; multe persoane nu produc suficientă Vitamină D, mai ales în lunile de iarnă când sunt mai puține ore de zi. Nivelurile scăzute de vitamina D sunt aproape întotdeauna datorate expunerii insuficiente la lumina soarelui, deși lipsa alimentelor bogate în vitamina D poate juca un rol.
Prea multă vitamină D este toxică și aproape întotdeauna cauzată de supra-suplimentare. Nivelurile toxice pot provoca hipercalcalemie și hiperfosfatemie care pot provoca oboseală, constipație, dureri de spate, uitare, greață, vărsături și, în cazuri extreme, chiar probleme ale rinichilor sau inimii. Dacă este cazul, suplimentarea trebuie redusă imediat. Dacă suplimentele nu sunt cauza, investigarea ulterioară va fi justificată.
Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi. Este cunoscută și sub denumirea de „vitamina solară”, deoarece producem cea mai mare parte din ceea ce avem nevoie prin expunerea la soare. Deși vitamina D provine și din alimente, este dificil să obțineți toate cerințele corpului dvs. numai din alimente. Sursele de vitamina D includ pește gras, ciuperci, gălbenușuri de ou și alimente care au fost îmbogățite cu vitamina D.
Vitamina D controlează absorbția de calciu și fosfat de către organism și este vitală pentru menținerea oaselor și a dinților sănătoși. De aceea, este deosebit de important ca femeile însărcinate, bebelușii alăptați și copiii sub 5 ani să producă suficientă vitamina D. Vitamina D joacă, de asemenea, un rol important în funcția imunitară, sănătatea mintală și funcția musculară.
Simptomele deficienței de vitamina D pot fi vagi, așa că nu toată lumea își va atribui simptomele la o vitamină scăzută D. Printre simptome se numără o senzație de energie scăzută, dureri și dureri mai mari decât de obicei, depresie, în special în timpul iernii și îmbolnăvire constantă. Chiar dacă nu aveți simptome, merită să vă testați vitamina D, deoarece o proporție mare de adulți sunt deficienți sau au un nivel insuficient. Dacă aveți peste 65 de ani, aveți pielea închisă la culoare sau suferiți de boli inflamatorii ale intestinului sau de alte afecțiuni de malabsorbție a grăsimilor, puteți fi chiar mai predispus la deficiență de vitamina D.
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.