-
1 zi lucrătoare
Enterobius vermicularis este agentul cauzal al enterobiozei sau oxiurozei. Este un vierme parazit de culoare albă (masculi: 2-5 mm, female: 8-13 mm). Oxiurii maturi trăiesc în mucoasa colica și în partea inferioara a intestinului subțire. Femela migrează (cel mai frecvent noaptea), prin anus pe pielea perianală pentru a depune ouăle (circa 10000 oua per femelă). Oxiurii sunt cel mai frecvent excretați în cursul defecării și sunt ușor recunoscuți la suprafața materiilor fecale ca elemente albe, mobile.
Oxiurii care trăiesc pe mucoasa colonului sunt inofensivi. Uneori pătrund în peretele colonului, apoi apendice, vagin, uter, ovare, cavitatea peritoneală și provoacă reacție inflamatorie. Femele de Enterobius produc prurit intens în regiunea perianală. Alte simptome: tulburări nervoase, întârzierea dezvoltării, pierderea apetitului, astenie.
Testul ce pune în evidenta prezenta oxiurilor este amprenta anala (test cu banda adeziva sau test Graham).
Amprenta anală este cea mai eficientă metodă de depistare a oualor de Enterobius vermicularis (Oxiurius vermicularis). Ouale pot fi evidențiate într-un examen coprologic numai într-o proporție de 10-15% din cazuri. Cea mai eficientă metodă de depistare a oualor de Enterobius vermicularis este amprenta anală luată pe banda adezivă, care poate detecta la un prim examen peste 50% din cazuri.
Pentru a exclude un diagnostic de enterobioza sunt necesare 7 examene efectuate la interval de 2 zile. În cazul obținerii unui rezultat pozitiv, se recomandă să fie investigate și ceilalți membri ai familiei (mai ales copiii).
În momentul in care va prezentati pentru recoltarea analizelor, va rugam sa respectati urmatoarele recomandari:
Laboratoarele Clinica Sante efectuează analize medicale în parteneriat cu următoarele companii private de asigurări.
A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!
Vezi cosul Trimite comandaTrebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.