[PROCES EXPLICAT] Obținere certificat verde Covid-19

[PROCES EXPLICAT] Obținere certificat verde Covid-19

Certificatul verde Covid-19 poate fi obținut doar de către pacienți, după ce rezultatele validate în Clinica Sante ajung în baza de date națională.

Pentru a obține certificatul verde Covid-19, pacienții trebuie să se conecteze prin internet, de pe calculator sau de pe telefonul mobil inteligent, la https://certificat-covid.gov.ro. Vor avea de introdus o adresă de email validă, după care va urma un proces de autentificare.

Accesând adresa https://certificat-covid.gov.ro/guides, aveți acces la manualele de utilizare pentru generarea certificatelor digitale Manual de utilizare - Generare Certificat Digital (Vaccinat, Vindecat, Testare). După generarea certificatului digital, acesta va putea fi descărcat în format PDF.

În numeroase exemple, pacienții noștri au așteptări nerealiste în privința rezultatelor la testele rapide de Covid-19. Este important ca pacienții să își seteze corect așteptările, cu privire la reflectarea acestor teste/rezultate în certificatele verzi Covid-19.

De la momentul prelevării probei biologice până la reflectarea testului în certificatul verde Covid-19 trebuie să se întâmple următoarele:

  1. Pacientul trebuie să verifice corectitudinea datelor trecute pe comanda de analize înainte să semneze.
    Datele pacientului trebuie să fie absolut corect completate în comanda de analize. 
    Altfel, doar avem impresia că testul/rezultatul va ajunge pe vreun certificat verde Covid-19!

  2. Proba biologică trebuie să ajungă în laborator, să fie lucrată, iar rezultatul să fie validat.

    1. a. Treaba asta nu se întâmplă instantaneu, motiv pentru care termenul comunicat de eliberare a rezultatelor este între 1 și 6 ore, în funcție de centrul în care se face recoltarea.

  3. Clinica Sante raportează către DSP.
    Pentru pacienții care nu au CNP, raportarea se face prin email.
    Pentru pacienți care au CNP, raportarea se face prin încărcarea unui fișier într-o bază de date a DSP-ului respectiv

  4. Funcționari din cadrul DSP preiau aceste teste (cu rezultatele lor) și le înregistrează în baza de date națională cu teste/rezultate Covid-19.

    1. a. Nu e rezonabil să avem așteptarea că DSP va prelua/înregistra absolut imediat și absolut fără greșeală aceste date în baza de date națională.

  5. Din baza de date națională datele sunt interogate de sistemul de generare a certificatelor verzi, la momentul generării acestor certificate.

Noi, Clinica Sante, nu ne putem asuma responsabilitatea pentru promptitudinea cu care se derulează întregul proces, până la momentul în care se poate genera certificatul verde Covid-19.

Una peste alta, acest proces poate dura până la 6 ore. Dacă sunt situații care necesită urgență maximă, aceste cazuri trebuie să fie făcute cunoscute în laborator.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda