Primul test de sânge al copilului tău

Primul test de sânge al copilului tău

Șapte pași pentru a transforma primul test de sânge al copilului dumneavoastră în unul ușor de agreat

Primele cuvinte, primul dinte, prima zi de școală: acestea sunt doar câteva dintre numeroasele etape importante din viața copilului dumneavoastră.

Există o etapă particulară la care dumneavostră și mulți alți părinți probabil nu doriți să vă gândiți: este primul test de sânge al copilului dumneavoastră. Deși este necesar pentru bunăstarea copilului dumneavoastră, un test de sânge poate provoca anxietate pentru copilul dumneavoastră și pentru dumneavoastră.

Însă nu ar trebui să fie așa. Iată câteva indicii care vă pot ajuta pe dumneavoastră și pe copilul dumneavostră să vă pregătiți pentru un test de sânge și să transformați experiența, în una ușoară.

1. Onestitatea este cea mai bună. Spuneți copilului dumneavoastră că urmează să facă un test de sânge. Unii părinți își fac griji pentru copilul lor, pentru faptul că ar putea deveni prea neliniștit, dacă se va discuta despre acest lucru cu zile în avans, în timp ce alții consideră că acest lucru îi va oferi copilului lor timp să absoarbă informațiile și să se calmeze. Vă cunoașteți cel mai bine copilul, așa că faceți ceea ce credeți că are sens pentru temperamentul său.

2. Lăsați copilul să știe la ce să se aștepte. Pregătește-ți copilul pentru test explicându-i pașii cheie care au loc. Descrieți modul în care banda elastică legată în jurul brațului, unde va fi extras sângele, va oferi o ușoară presiune în zona brațului, dar nu este dăunătoare și modul în care tamponul cu alcool se va simți frumos și răcoros pe pielea acestuia. Dacă copilul tău este destul de mic, poate chiar vrei să folosești o jucărie pentru a arăta cum se face totul. Păstrați un ton liniștitor.

3. Faceți-vă timp pentru a răspunde la întrebări. Copilul dumneavoastră va avea sigur întrebări cu privire la testul de sânge. O să doară? Cât de mult sânge va fi luat? Ce se întâmplă dacă nu mai există suficient sânge după test? Chiar dacă unele dintre întrebări par prostești, făceți-vă timp pentru a-i oferi copilului răspunsuri clare. Dacă nu, imaginația copilului dumneavostră vă va ajuta pentru a răspunde la toate întrebările.

4. Dă-i copilului tău un sentiment de control. Faceți din copilul dumneavoastră un participant activ la acest eveniment pentru prima dată, cerându-i să ia unele decizii, cum ar fi ce jucărie sau carte preferată să aduceți la laborator sau ce gustare să mâncați imediat după test. Îi puteți spune copilului dumneavoastră că pacientul joacă rolul principal în analiza de sânge și că este important să stea nemișcat în timpul testului.

​​​​​​​

5. Păstrați-vă emoțiile sub control. Nu este neobișnuit ca părinții să se simtă neliniștiți de faptul că copilul lor va face un test de sânge. Pentru unii părinți, această anxietate este sporită de propria lor teamă de ace. Aveți grijă să nu anunțați copilul despre sentimentele negative pe care le-ați putea avea asupra testului de sânge.

6. Aveți un plan de distragere a atenției. Vino la laborator înarmat cu un plan pentru distragerea copilului în timpul testului. Faceți o listă de întrebări pe care să le puneți despre interesele preferate ale copilului dumneavostră.

7. Lucrați cu echipa de laborator. Luați o atitudine prietenoasă cu personalul de la laborator. Acest lucru vă va ajuta copilul să se simtă confortabil cu asistentul de laborator și să reducă rezistența în timpul testului. Dacă vă faceți griji, copilul dumneavoastră va intra în panică.

Urmând aceste sfaturi, puteți transforma primul test de sânge al copilului dumneavostră dintr-o experiență neplăcută și potențial traumatizantă într-o experiență confortabilă pentru dumneavoastră și copil.

close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda