Panel respirator detectie bacterii

Reducere -12%
330 Lei   290,40 Lei

Termen de execuție

 • 3 zile lucrătoare

Recipient recoltare

 • Copan Diagnostics ESwab -dop roz

Metodă de execuție

 • Real-Time PCR multiplex

Tip Probă

 • exudat nazofaringian

Identifică următoarele bacterii:

 • Chlamydophila pneumoniae (CP)
 • Mycoplasma pneumoniae (MP)
 • Legionella pneumophila (LP)
 • Bordetella pertussis (BP)
 • Bordetella parapertussis (BPP)
 • Streptococcus pneumoniae (SP)
 • Haemophilus influenzae (HI)

Infecția de tract respirator, în principal sub forma pneumoniei, este o importantă cauză a morbidității și mortalității, în special la copii și vârstnici. Pneumoniile acute, caracterizate printr-un debut subit, sunt clasificate în două grupuri: pneumonia contractată în comunitate (CAP) și pneumonia nozocomială. Diagnosticul microbiologic este considerat critic pentru un tratament corect, însă studiile au raportat dificultăți cu diagnosticul etiologic în 50% din cazurile CAP. O abordare tradițională împarte pacienții cu pneumonie între cei cu manifestări tipice și atipice, conducând la prescrierea a diferite antibiotice, pentru fiecare din aceste situații.

 
Pneumonia tipică este caracterizată de un debut abrupt, febră ridicată, frisoane, tuse productivă, durere toracică, semne clinice focale, constatări radiologice lobare sau segmentare, leucocitoză și colorare a sputei, pozitivă pentru bacterii, în mod frecvent de un singur tip predominant.
Pneumoniile tipice sunt cauzate de bacteriile extracelulare, precum Streptococcus pneumoniae (SP) și Haemophilus influenzae (HI). SP este agentul cauzator primar, responsabil pentru două treimi dintre toate pneumoniile bacteriene diagnosticate. HI colonizează rinofaringele uman și cauzează o varietate de boli infecțioase, cum ar fi otita medie acută, sinuzita, pneumonia, sepsisul și meningita.
Pneumonia atipică este caracterizată de un debut progresiv, febră fără frisoane, tuse uscată, dureri de cap, mialgie, raluri difuze, leucocitoză modestă, infiltrate intestitiale la radiografia de piept, colorare Gram a sputei (pe orice cultură), negativă pentru bacterii și posibilă infecție a tractului respirator superior. Pneumoniile atipice cauzate de Chlamydophila pneumoniae (CP), Mycoplasma pneumoniae (MP) și Legionella pneumophila (LP), contează în 15 până la 50% din toate cazurile de CAP. CP și MP au fost organismele cauzatoare într-o treime din cazurile de CAP din copilărie, cu mulți pacienți având infecții duale. LP este specia patogenă cea mai răspândită din cele 42 specii de Legionella recunoscute. Rate semnificative ale mortalității la vârstnici și pacienți cu boli de fond grave pot apărea ca rezultat al infecției cu acest patogen. Întârzierea diagnosticării poate de asemenea duce către o mortalitate crescută. Bordetella pertussis (BP) este agentul cauzator al tusei convulsive (pertussis), pneumoniei și bronșitei la oameni. Pertussis este o boală infecțioasă ce apare în întreaga lume, cu o înaltă prevalență printre tineri, copii nevaccinați, reapărând în populațiile vaccinate pe scară largă. Simptome precum în Pertussis sunt de asemenea cauzate de către specii înrudite ale bacteriei, incluzând Bordetella parapertussis (BPP) și Bordetella holmesii, deși infecțiile cu BPP sunt de obicei mai puțin severe.
Prin urmare, diagnosticarea timpurie a tusei convulsive este foarte importantă pentru începerea imediată a tratamentului cu antibiotice, întrucât este necesară distincția dintre BP și BPP. Identificarea rapidă și exactă a acestor agenți cauzatori este o componentă-cheie pentru stabilirea unui diagnostic corect, facilitând tratamentul precoce și poate chiar scăzând îngrijorările privind sănătatea publică. Cu toate acestea, tehnicile clasice de identificare microbiologică nu pot asigura o cale eficientă de identificare, pentru că majoritatea acestor organisme cresc fie lent, fie deloc în cultură, determinând întârzieri în detectie și diagnosticare.Infecția de tract respirator
 • Review-uri (0)

Scrie un review


close

Panel respirator detectie bacterii

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda