SARS-CoV-2 (COVID-19): determinare anticorpi IgM și IgG

Reducere -10% nou
250 Lei   225 Lei
Recoltare Gratuită

Termen De ExecuțIe

 • 3 zile lucrătoare

Metodă de execuție

 • ELISA

Material biologic

 • Ser

COVID-19 (abreviere din engleză COronaVIrus Disease 2019), de asemenea cunoscut sub numele de sindromul respirator acut 2019-nCoV, sindromul respirator acut sever 2 sau pneumonia Wuhan, este un sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2 (SARS-CoV-2).

Ce reprezintă testul serologic pentru SARS-CoV-2?


Testul nu detectează virusul, ci anticorpii, adică răspunsul organismului la contactul cu virusul. Pentru testare, se va preleva o probă de sânge venos. Anticorpii IgG și IgM apar în momente diferite. Depinde în primul rând de tipul acestor anticorpi și de sistemul imunitar al fiecărui individ, de aceea este important[ testarea concomitentă a anticorpilor IgM și IgG anti-SARS-CoV-2.

Testul se efectuează prin metoda ELISA, pe echipamente automate. Sensibilitatea și specificitatea testului sunt >95%.

Când este recomandată testarea serologică pentru COVID-19?

 • În cazul contactului cu o persoană infectată, dar fără simptome clinice care să indice infecția cu SARS-CoV-2. Se recomandă efectuarea testului de anticorpi anti-SARS-CoV-2 în termen de 7 zile și la 14-30 de zile după interacțiunea cu persoana infectată;
 • Pentru detectarea persoanelor care sunt asimptomatice sau cu simptome ușoare;
 • Pentru evaluarea statusului imunitar și în cadrul anchetelor epidemiologice pentru a evita răspândirea infecției;
 • Pentru diferențierea între SARS-CoV-2 și alte viroze cu simptome asemănătoare.

Evoluția bolii


Anticorpii de tip IgM sunt detectabili în serul pacienților începând cu ziua 5-7 de la debutul simptomelor și încep să scadă la 10-14 zile după debutul simptomelor. Anticorpii de tip IgG devin detectabili în ser începând cu zilele 10-14 după debutul simptomelor și persistă, conferind imunitate pe termen lung.

Dinamica markerilor biologici în timpul infecției cu COVID-19/SARS-CoV-2

 


Testul gold standard recomandat pentru diagnosticul unei infecții acute cu SARS-CoV-2 este detecția ARN-ul viral prin RT-PCR. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatice. Sensibilitatea și specificitatea testului sunt de peste 95%.

Interpretarea rezultatelor


Un rezultat pozitiv pentru anticorpii de tip IgG și negativ pentru anticorpii IgM, este sugestiv pentru o infecție anterioară cu SARS-CoV-2. Un rezultat negativ (pentru anticorpii IgM și IgG) nu exclude infecția cu SARS-Cov-2.

Un rezultat negativ (pentru anticorpii IgM și IgG) nu exclude infecția cu SARS-Cov-2. Detecția anticorpilor specifici anti SARS CoV2 de tip IgM (suportul răspunsului imun primar) va permite evidențierea infecțiilor acute, însă cu un interval timp de latență (minim 7 zile post infecție). Anticorpii de tip IgG apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.

Un rezultatul pozitiv pentru anticorpii de tip IgM și negativ pentru anticorpii IgG este sugestiv pentru o infecție acută sau un contact recent cu SARS-CoV-2. Un rezultat pozitiv trebuie sa fie interpretat în context clinic și confirmat prin metode superioare. Un rezultat pozitiv ar putea fi determinat și o reacție încrucișată cu virusul respirator sincițial sau cu alte Coronavirusuri.

Detecția anticorpilor specifici anti SARS CoV2 de tip IgM (suportul răspunsului imun primar) va permite evidențierea infecțiilor acute, însă cu un interval timp de latență (minim 7 zile post infecție). Anticorpii de tip IgG apar la aproximativ 14 zile de la momentul infecției si pot persista o perioada îndelungată.

Unde puteți face testul de anticorpi coronavirus SARS-CoV-2?

 

Vino pentru recoltare în centrele de analize Clinica Sante speciale COVID-19 și efectuează testul la fața locului.


Pentru a evita aglomerația și a scurta timpul de așteptare, comandă online și vino direct la recoltare pentru prelevarea probelor biologice (sânge). Pentru o bună organizare, recoltarea se face doar în anumite centre, cu o programare telefonică în prealabil.

Lista centrelor care recoltează testul serologic SARS-CoV-2

Pacienții cu simptome COVID-19 NU trebuie să se prezinte la centrele de analize Clinica Sante.


Dacă prezentați simptome (febră ridicată, tuse, dificultăți de respirație, durere musculară) sau ați intrat în contact cu o persoană suspectată de infecție COVID-19, apelați 112. Specificați acest lucru dispecerului. Izolați-vă la domiciliu și evitați contactul cu alte persoane până la sosirea ambulanței.

Care sunt cele mai frecvente simptome ale infecției cu COVID-19?

 • febră ridicată
 • respirație îngreunată
 • tuse uscată
 • slăbiciune / oboseală

Unii pacienți mai pot prezenta: dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei ușoare, cu debut treptat.

 


Bibliografie:
- Referințele metodei de lucru
- https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf
- https://thenativeantigencompany.com/why-we-need-antigen-and-antibody-tests-for-covid-19/
- Jin Y, Wang M, Zuo Z, Fan C, Ye F, Cai Z, Wang Y, Cui H, Pan K, Xu
- A, Diagnostic value and dynamic variance of serum antibody in coronavirus disease 2019, International Journal of Infectious Diseases (2020), doi: https://doi.org/10.1016/j.ijid.2020.03.065

 • Review-uri (0)

Scrie un review


close

SARS-CoV-2 (COVID-19): determinare anticorpi IgM și IgG

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.