Teste genetice pentru fibroză chistică

Teste genetice pentru fibroză chistică

Singura metodă prin care poți să determini cu certitudine dacă ești purtător sau bolnav de fibroză chistică este testarea genetică.

Știați că...?

  • Fibroza chistică este cea mai frecventă boală monogenică care se manifestă la indivizii care au ambele copii ale genei CFTR afectate.
  • Indivizii care poartă o mutație patogenă la nivelul unei copii a genei CFTR se numesc purtători sănătoși, cei mai mulți nu dezvoltă simptomele bolii, dar pot transmite la copiii lor mutația în gena CFTR.
  • Frecvența purtătorilor în populația caucazianăeste de 1:25 (adică 1 din 25 persoane poartă o mutație în gena CFTR).
  • Exista un risc de 25% de a se naște copii cu fibroză chistică la un cuplu de indivizi sănătoși, purtători (neinvestigați genetic).
  • Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie recomandă pentru toate cuplurile care își planifică o sarcină testarea genetică pentru identificarea statusului de purtator pentru mutațiile CFTR.
Opțiuni de testare:
  1. Testarea unui panel de 36 mutații patogene în gena CFTR, cele mai comune întalnite la populația caucaziană și care acoperă 80% din spectrul variantelor patogene cauzatoare de fibroză chistică. Acest panel include mutația F508del, mutație întalnită la 70% din cazurile de Fibroza chistică. Panelul include și polimorfismul IVS8 poliT cu importanța clinică în depistarea infertilității masculine cauzate de Absența Congenitală Bilaterală a Vaselor Deferente care se asociază cu azoospermia obstructivă.

Varianta de testare este disponibilă la Clinica Sante.

Programați-vă pentru un consult genetic și discutați cu medicii geneticieni din cadrul Clinicii Sante în următoarele locații:

București (Măgura Vulturului)
  • Str. Măgura Vulturului, nr. 87, sector 2
  • 031 434 46 87

Municipiul BucureștiCentru de analize medicale- Sector 2

București <br> (Măgura Vulturului)
Iași (Galata)
  • Str. Pantelimon Halipa, nr. 4A, bl. F3-B, sc. B, Parter
  • 0332 410 540

IașiCentru de analize medicale

București <br> (Măgura Vulturului)
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda